BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  MEDYA

Akbanktan Arife Tarife!

Akbank'tan yine bir yeni: Bankacılık işlemlerinde tarife dönemi...

Abone ol

Akbank bankacılık işlemlerinde yine çok iddialı bir uygulama ile yeni, şeffaf ve standartları zorlayacak bir dönem başlatıyor. Bankacılık sektöründe örneği bulunmayan bir ilki başlatan Akbank, müşterilerine bankacılık işlemlerini çok daha ucuza yapabilecekleri, şeffaf ve rakipsiz bir hizmet modeli olan Arife Tarife’yi sunuyor.

 

Arife Tarife ile müşterilerin en sık kullandığı; para transferi, çek tahsilatı, cüzdan-ekstre yazdırma gibi işlemler paketlenerek, aylık tek bir ücret karşılığında, müşteriye ihtiyacı kadar işlem yapabilme olanağı sağlanıyor. Akbank müşterileri böylelikle, tarife içeriğindeki işlemlere ayrı ayrı ücret ödemek yerine, bir  tarifeyi satın alarak çok daha düşük bir ücret karşılığında 1 ay boyunca ihtiyaçları kadar işlem yapma hakkı elde etmiş oluyorlar.

 

Arife Tarife ile tanışmak isteyenleri, Bireysel ve KOBİ ihtiyaçlarına göre tasarlanmış Standart, Inter ve Sınırsız olmak üzere 3’er farklı tarife seçeneği bekliyor. Müşterilerin tek yapmaları gereken,  işlem sıklığı ve kanal kullanımlarına göre bu seçeneklerden ihtiyaçlarına uygun olanını belirlemek. Kendilerine en uygun tarifeyi seçenler, tarifeye dahil işlem masraflarında çok ciddi miktarlarda tasarruf edebilecekler.

 

Tözge: Düşük maliyetli hizmet anlayışını yeni bir platforma taşıyoruz

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank’ın “Havale ve Çek Tahsilatı 1TL” kampanyası ile komisyonlarda bahar havasını başlattığını; Ağustos ayında konut kredisi faizlerinde ve kredi komisyonlarında yaptığı büyük indirimlerle ise tüketicilere kredilerde gerçek yaz sezonunu yaşattığını söyledi. Tözge, Akbank’ın sektörde liderlik ettiği düşük maliyetli bankacılık hizmet anlayışını “Arife Tarife” ile sadece genişletmediğini aynı zamanda yeni bir platforma da taşıdığını belirtti. Tözge, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“Bilindiği gibi Akbank, Şubat ayında 1TL kampanyasıyla, piyasa aktörleri arasında nakit akışının en az maliyetle sağlanmasını ve kayıt altında tutulmasını özendirmeyi amaçlamış, sektördeki bazı bankalar da bu yaklaşımı benimseyerek benzer uygulamalar geliştirmişti. Arife Tarife ile bu öncü yaklaşımı devam ettirdiğimizi gösteriyoruz. Özellikle telekomünikasyon sektöründe paketlenmiş hizmetleri kullanmaya alışkın tüketicilerin, ilk kez bankacılık sektörüne taşınan bankacılık hizmet tarifelerini de kısa sürede benimseyeceğine inanıyoruz. “

 

Galip Tözge, şöyle devam etti: “Biz müşterilerimizin bankacılık işlemlerinde kendilerine en uygun hizmet modeliyle çalışabilmeleri için,  ‘Herkes ne ödediğini bilsin diye’ sloganımız ile, müşterilerimizi bilinçli seçim yapmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Onlara tarif değil, doğru tarifeler gerektiğini düşünüyoruz ve müşterilerimiz için hazırladığımız avantajlı tarifelere çok ciddi bir talep bekliyoruz.” 

 

“Akbank’ın tarifeleri ile bundan sonra bankacılık işlem komisyonları konusunda müşterilerin akıllarında hiçbir soru işareti kalmayacak. ‘Acaba daha az komisyon ödeyebilir miydim’, ‘Pazarlık edersem daha düşük komisyon öderim’, gibi düşünceler şeffaf fiyatlamayla ortadan kaldırılmış olacak.” 

 

Sadece Akbank’ta hesabı olanların faydalanacağı bu avantajlara, tarifelerin içerik ve detaylı bilgilerine www.arifetarife.com ve www.akbank.com web sitelerinden ulaşılabiliyor. 

 

Arife Tarife uygulamaları:

Arife Tarife kapsamında aylık belirlenen ücret karşılığı, her ay belirtilen sayıda işlem TL hesaplarından yapılabilir.

 

Bireyler için hazırlanan tarifeler:

  • Sınırsız Tarife: ayda 15.90TL

sınırsız havale

sınırsız çek tahsilatı

sınırsız hesap cüzdanı+hareket yazdırma

+ 3 eft 

  • Standart Tarife: ayda 10.90TL

5 havale

5 çek tahsilatı

5 hesap cüzdanı ve hareket yazdırma

+ 2 eft

  • İnter Tarife: ayda 5.90TL

20 internet üzerinden havale

      + 2 internet üzerinden eft

 

KOBİ’ler için hazırlanan tarifeler:

  • Sınırsız Tarife: ayda 29.90TL

sınırsız havale

sınırsız çek tahsilatı

sınırsız hesap cüzdanı+hareket yazdırma

+ 3 eft 

+ 10 yapraklı çek karnesi

  • Standart Tarife: ayda 13.90TL

10 havale

10 çek tahsilatı

10 hesap cüzdanı ve hareket yazdırma

+ 2 eft

  • İnter Tarife: ayda 5.90TL

20 internet üzerinden havale

      + 2 internet üzerinden eft