BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Vekiller MİTe komşu oluyor

Milletvekillerinin Or-An'daki lojmanları boşaltıldı. Ama şimdi yenileri yapılıyor. Nereye mi?

Abone ol

Ankara Or-An'daki milletvekilleri lojmanlarının tartışmalı şekilde boşaltılmasının ardından vekillere yeni konutlar geliyor.

Vekillerin yeni evleri, Yenimahalle'deki Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na (MİT) ait lojmanlarla Atatürk Orman Çiftliği arazisi yakınındaki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ait arsaya yapılacak.

Sözkonusu arsaya yapılacak konutlar konusunda bir süredir TBMM ile Toplu Konut ıdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında görüşmeler sürüyordu.

Uzlaşmanın sağlanmasının ardından hem eski hem yeni vekillerin yararlanabileceği konutların yapımı için harekete geçildi.

Proje kapsamında, toplam 18 bloğun inşa edilmesi planlanırken, konut tipleri, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde olacak.

Proje çerçevesinde 960 adet konut yapılması planlanıyor. 10 katlı bloklardaki konutlar için 190 bin-219 bin YTL arasında, 16 katlı bloklardaki konutlar için ise, 210 bin-289 bin YTL fiyat belirlendi.

FORMLAR VEKİLLERE GÖNDERİLDİ

Konutlarla ilgili formlar, milletvekillerine gönderilmeye başlandı. Ön anket formları en geç 18 Şubat'a kadar doldurulup teslim edilecek.

Formlarda, ön müracaat bedeli 30 bin YTL olarak belirlendi. ıhaleye bu ay sonunda çıkılması planlanıyor. Konut bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 10 indirim sağlanacak.

Vekillere sunulan diğer seçenekler ise, yüzde 30 peşinatta 24 ay vade, yüzde 40 peşinatta ise, 36 ay vadelik ödeme planı.

Vekiller evlerini kura ile belirleyecek. Vekillerin sitesinde açık spor alanları, kafeteryalar, su animasyon havuzları, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunacak