BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ve utanç davasında karar çıktı

Siirt'te Nisan 2010'da 2'sı kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 10 sanığın tutuklu yargılandığı davada karar çıktı

Abone ol

Siirt'te Nisan 2010'da 2'sı kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 10 sanığın tutuklu yargılandığı davada karar çıktı.. 10 sanığa ortalama 10' ar yıl hapis cezası verildi.

Siirt kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 2'si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğradığı 2010 yılı Nisan ayında ortaya çıktı. 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.'nin başlarından geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan skandalda G.E. ve Ş.Y'ye de cinsel istismarda bulunulduğu belirlendi.

Aralarında o dönemde okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu ile arasında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'hürriyeti tahdit' suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Siirt Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan toplam 35 kişi sorgulandı, 15'i hakkında tutuklama kararı verildi. H.T.'nin anlatımları sonrası aranan okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, hakkında çıkan iddialardan sonra emekli oldu ve ortadan kayboldu. Kuzu, aylar sonra Batman'da yakalandı.

KÜÇÜK GELİNE AKIL ALMAZ İŞKENCE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ankara'dan 6 ay önce teyzesinin oğlu ile resmi nikah kıyılmadan evlendirilerek Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'ne gelin gelen 16 yaşındaki S.B.'ye eşi ve eşinin yakınlarının işkence yaptığı ileri sürüldü. S.B. Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde tedavi altına alınırken, iddiaların ardından eşi ve ailesi ortadan kayboldu.

Ailesi Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde oturan ;Roman ailenin kızı olan ve ilköğretim okulu 8'inci sınıfta bırakan S.B., 9 ay önce Roman gelenekleriyle Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki B.K. ile evlendirildi. Ancak bir süre sonra sürekli dövülüp ve işkence gördüğü belirtilen S.B., Sakarya'ya gelen ailesine durumu anlattı. Ailesi de Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Başvurunun ardından S.B. Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde tedavi altına alındı. Bacaklarında ve cinsel organında yanık izleri de görülen S.B.'nin tedavisi sürerken, hastaneye gelen polisler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları gözetiminde S.B.'nin ifadesini aldı. S.B. kendisine eşi, kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından sürekli işkence yapıldığını söyledi.

Polislere ve sosyal hizmet uzmanına 6 ay süren evliliği sırasında yaşadıklarını anlatan S.B. ilköğretim okulu 8'inci sınıfındayken ailesinin rızasıyla Ankara'dan, Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde ;oturan teyzesinin oğlu ile dini nikahla evlendiğini söyledi. Eşi B.K. ;ile kayınvalidesi H.K.nin ;kendisini sürekli dövdüğünü iddia eden küçük gelin S.B. "4 aylık evli iken eşim ve kayınvalidem bana şiddet uygulamaya başladı. Eşim alkol alıp kayınvalidemin 'yemek yapmadı, temizlik yapmadı' sözleri üzerine beni dövüyordu. Bazen tekme tokat, bazen de sopayla elime koluma vuruyorlardı. Bazen de eşim ve kayınvalidem sırayla dövüyorlardı" dedi.

PENSE İLE İŞKENCE

S.B. psikolog gözetiminde verdiği ifadede eşinin pense ile dudaklarını ezerek işkence yaptığını da söyleyerek iddialarını şöyle sürdürdü:

"Kayınvalidem en küçük bahaneyle beni dövüyordu. Bir gün banyoya beni sokarak banyo kazanının altındaki közden çıkarttığı ucu sıcak olan demir parçasını ön taraftan bacaklarımın hassas bölgesine ve cinsel organıma ve etrafına gelecek şekilde bastırdı. Ayrıca kızgın demir sopayla beni dövdü."

İfadesinde kayınpederi S.K.'nın da de yılbaşı gecesi kendisine tecavüz ettiğini öne süren küçük gelin tüm yaşadıklarını Ankara'da yaşayan annesine anlattığını da belirterek ifadesinde şöyle devam etti:

"Eşim ve kardeşleri, annemin aradığı gün beni Sakarya Nehrine getirdiler. Beni burada amcası ile birlikte kollarımdan tutarak Sakarya Nehrine salladılar. 'Atayım mı' diyerek korkuttular. Ben sürekli bağırdım. Hatta beni çekerlerken sırtım kayaya sürtünerek yaralandım."

Bu ifadeler üzerine S.B.'nin kendilerinden şikayetçi olduğunu öğrenen eşi ve yakınları ortadan kayboldu. Polis işkenceyle suçlanan aileyi arıyor.

 

SOYGUNCUYA FELEĞİNİ ŞAŞIRTTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da bir kişi elinde silahla kuyumcuya girip soygun yapmak istedi. Silahlı kişi, kuyumcunun demir çubukla karşılık vermesi üzerine başından ve omzundan yaralanarak kaçtı.

Olay, saat 19.30 sıralarında Obalar Caddesinde bulunan Meydan Kuyumculukta meydana geldi. Kuyumcu dükkanı işleten Ecvet Çeliktaş, 10 yaşındaki oğluyla beraber dükkanı kapatmak için hazırlandığı sırada yüzünü kar maskesiyle gizlemiş elinde tabanca bulunan bir kişi içeri girdi. Silahı Çeliktaş'a doğrultan şüpheli, Çeliktaş'a poşet atarak altınları doldurmasını istedi. Çeliktaş ise poşeti almak için yere eğildiği sırada tezgahın altında bulunan demir çubukla eli silahlı kişinin başına vurdu. Çeliktaş, başına aldığı darbeyle dengesini kaybedip yere düşen şüphelinin bu sefer de demir çubukla sırtına vurdu. Aldığı darbelerle yere yıkılan soyguncu, güçlükle ayağa kalkıp, kuyumcudan koşarak uzaklaştı.

Olayın ardından kuyumcu Çeliktaş, polisi arayıp, olayı anlattı. İhbar üzerine gelen olay yeri inceleme polisleri şüphelinin başına aldığı darbeyle yere damlayan kanından örnek alıp DNA analizine gönderdi. İşyerini kapatmak için toparlandığı sırada elinde silah olan soyguncunun gelip, silahı doğrulttuğunu ve altınları istediğini söyleyen Ecvet Çeliktaş, "Sakin kaldım. Ateş edebilir diye çocuğumu yere eğdim. Ben de eğilip, sopayı çıkartarak, başına vurdum. Devrilince bir kez daha vurdum" dedi.

Polis, olayın ardından 20'li yaşlarda olduğu tahmin edilen zanlının yakalanması için soruşturma başlattı.


İŞTE BİR ANNENİN ÇARESİZLİĞİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kütahya'da 15 günlük kız bebek, Emniyet Müdürlüğü'ne 30 metre mesafedeki bir apartmanın girişine terk edildi. Apartman sakinlerince bulunan ve sağlık durumu iyi olan bebeğe 'Damla Rüya' adı verildi. Bebeği terk eden anne ise güvenlik kamerasına yakalandı.

Cemalettin Mahallesi Menderes Bulvarı'ndaki Damla Apartmanı girişinde önceki akşam battaniyeye sarılmış bir bebek olduğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kız bebeğin 15 gün önce doğduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Minik bebeğe bulunduğu apartmanın ismi olan 'Damla' ve hemşireler tarafından da 'Rüya' ismi verildi. Bebeğin sarıldığı battaniyeden ise bir mektup çıktı. Hemşirelerin bulduğu mektupta, "Ailem bebeğimi öğrenirse beni de bebeğimi de öldürür. Bebeğime iyi bakın" yazıyordu. Bir yıl önce tecavüze uğradığını, bebeği doğduktan sonra babasının kendisini kabul etmediğini belirten anne, "Bazen karnını doyuramadım, bazen altına bez alacak para bulamadım. Çaresizim. Benden daha iyi bakacak insanlar çıkacaktır" diyordu. Öte yandan bebeği terk eden annenin, apartmanın güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Kadının tanınmamak için geniş çerçeveli gözlük taktığı, başını ve yüzünü şalla sararak kapattığı belirlendi. Polis, bebeğin annesini bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

SEVİNCİ YARIM KALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da oturan 18 yaşındaki Çağla B., kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü eski erkek arkadaşı 22 yaşındaki Rasim Arguç'u bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Çağla B., ifadesinde, "Ben onu bıçaklamasam, o bana zarar verecekti" dedi.

Olay geçen cuma günü İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Muradiye sokakta meydana geldi. Anne ve babası ayrı yaşayan, bu nedenle bir süre devlet korumasında kaldıktan sonra akrabalarının yanına yerleşen lise öğrencisi Çağla B., erkek arkadaşı olan ve geçen yıl askere giden Rasim Arguç'tan ayrıldı. Vatani görevini yaparak dönen Rasim Arguç, Çağla B. ile yeniden sevgili olmak istedi. Genç kız bunu kabul etmedi. Rasim Arguç, cep telefonundan Çağla B.'ye "Sen gelmezsen ben senin evine gelirim" mesajı gönderip tehdit etti. Bunun üzerine Arguç ile Çağla B. konuşmak için buluştu. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Çağla B., yanında getirdiği bıçakla, Rasim Arguç'u kasığından ağır yaraladı.

Çağla B., polis tarafından gözaltına alındı. Çağla B., geçen cumartesi günü sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalmasını adliye çıkışında yakınlarına sarılan Çağla B., bıçakladığı Rasim Arguç'un dün akşam tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamaması üzerine yeniden gözaltına alındı. Çağla B., bugün de çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Çağla B. ifadesinde, "Çok pişmanım. Böyle olmasını istemedim. Onu öldürmek için bıçaklamadım. Ben onu bıçaklamasam o bana zarar verecekti. Kendimi korumak istedim" dedi.

Dosyada sadece 10 sanık tutuklu yargılanıyordu.

Mahkeme bugünkü duruşmada kararı açıkladı. 10 sanığa ortalama 10'ar yıl hapis cezası verildi.

GARSON KIZA TACİZ TUZAĞI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da bir kafede garson olarak çalışan 16 yaşındaki B.Y., geçen yıl Kasım ayında işten çıkıp evine giderken 3 kişi tarafından kaçırılıp bir parka götürüldü. Burada cinsel saldırıya uğrayan genç kızın şikayeti üzerine 29 yaşındaki Adem Binici, 30 yaşındaki Mehmet Kahraman ve 28 yaşındaki Ferdi Çelik tutuklandı. 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan ikisi genç kıza elini dahi sürmediklerini ileri sürerken, Adem Binici ise B.Y. ile rızasıyla seviştiğini söyledi.

Olay, İlkadım İlçesi'nde geçen kasım ayında meydana geldi. B.Y., iş çıkışı evine giderken, içinde ;Ferdi Çelik, Mehmet Kahraman ile Adem Binici, otomobilleriyle genç kızın ;yolunu kesti. Araçtan inen Binici ve Çelik, genç kızı zorla otomobile bindirip Zeytinlik Mahallesi'nde bir parka götürdü. Üç kişi, genç kıza zorla oral seks yaptırdı. Geceyi Mehmet Kahraman'ın evinde geçiren B.Y., sabah olunca polise gidip şüphelilerden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, haklarında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde her biri için 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanan üç sanık, genç kızın kendilerine iftira attığını söyledi. Sanıklardan Ferdi Çelik, B.Y.'ye bir şey yapmadığını belirtti. Mehmet Kahraman ise, B.Y. ve diğer iki sanığı yolda otomobiline aldığını söyleyerek, "B.Y.'yi tanımıyordum. Adem kendilerini parka götürmemi istedi. Parka gelince Ferdi, eve gitmek için yanımızdan ayrıldı. Bir ara B.Y. bana zorla kaçırıldığını söyleyip yardım istedi. Ben de Adem'e durumu anlatmaya çalıştım ama ;dinlemedi. Kızı elinden çekip parkın içine soktu. Bir süre sonra kız ağlayarak geldi. Adem yoktu. Bana başına gelenleri anlattı. Ben de onu yardım olsun diye evime götürdüm. Kendisine hiç bir şey yapmadım" dedi. Adem Binici ;de "Birlikte parka gittik. Orada kendi rızasıyla bana oral seks yaptı. Sonra da kız Mehmet ile birlikte gitti. Ferdi, hiçbir şey yapmadı. Biz de zorla bir şey yapmadık. Otomobile de kendi rızasıyla bindi" diyerek tahliyelerini istedi.

GENÇ KIZIN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Olay nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 'ruh sağlığı bozuktur' raporu verilen B.Y. ise, "Mehmet bana sadece yardım etti. Ferdi ve Adem beni zorla otomobile bindirdi. Aracı Mehmet kullanıyordu. Adem ile Ferdi arka koltukta yanıma oturup beni elle taciz etti. Parka gidince, Ferdi yanımızdan ayrıldı. Adem beni tehdit ederek parkın ücra bir köşesine götürdü. Burada bana zorla orol seks yaptırdı. Ağlayarak Mehmet'in yanına gittim ve durumu ona anlattım. O da bana yardımcı oldu" dedi.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksek evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

KAZANIN ARDINDAN ÇIKAN KORKUNÇ GERÇEK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kırıkkale'de dün akşam duvarına çarptığı evin bahçesine giren otomobilin sürücü koltuğunda ölü bulunan 35 yaşındaki Mehmet Akif Ceylan'ın, ilişkisi olan Asuman B. tarafından iki kurşunla vurulduğu ortaya çıktı.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Gündoğdu Mahallesi'nde meydana geldi. 71 EH 335 plakalı otomobil, müstakil bir evin biriket duvarını yıkarak bahçeye girdi. Gürültüye çıkanlar, sürücü koltuğundaki Mehmet Akif Ceylan'ı ölü buldu. Durum hemen polise bildirildi. Önce herkesin trafik kazası sandığı olay, polisin ve sağlık ekibinin incelemesinin ardından boyut değiştirdi. Yapılan tesbitlerde, sürücü Ceylan'ın göğsüne giren 2 kurşunla yaşamını yitirdiği belirlendi.

Polisler, hemen çok yönlü soruşturma başlattı. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu, su tesisatçılığı yapan Mehmet Akif Ceylan'ın öldürülmesiyle ilgili, ilişkisi olduğu iddia edilen Asuman B. adlı kadın, görgü tanıklarının da ifadesi doğrultusunda gözaltına alındı. Evli ve 3 çocuk annesi Asuman B.'nin, otomobili kullanırken yanında oturduğu Ceylan'ı, aralarında çıkan tartışma sonucu 7.65 mm çapındaki ruhsatsız tabancayla 2 kez ateş ederek vurup öldürdüğü ortaya çıktı.

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Asuman B.'nin, "Yolda giderken tartışmaya başladık. Çok sinirlendim. Tabancayı çekip 2 kez ateşledim. Sonra hemen araçtan kendimi dışarı attım. Otomobil, hızlanıp bahçe duvarına çarptı. Ben de kaçtım" dediği öğrenildi.

Asuman B., polisteki ifadesinin ardından, Adliye'ye sevk edildi.