BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  GÜNCEL

İnter'e attığı golü unutamıyor

Trabzonspor'un Çek oyuncusu Ondrej Celustka, taraftarın merak ettiği soruları yanıtladı

Abone ol

Trabzonspor'un Çek oyuncusu Ondrej Celustka, bu sezon UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 1-0 kazanılan Inter maçında attığı golde çok büyük mutluluk yaşadığını, gol attıktan sonra kendini rüyada gibi hissettiğini söyledi.

Trabzonspor Dergisi'ndeki TrabzonCell soru-cevap köşesinin mart sayında konuğu olan başarılı savunma oyuncusu, taraftarların sorularını cevapladı.

Celustka, Inter'e attığı golle çok büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, ''Çünkü gol attığım takım 2 sezon önce Morinho ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etmişti. Takımımız için de çok önemli bir maçtı. Gol attıktan sonra kendimi rüyada gibi hissettim. Maçtan sonra hem sahada hem de soyunma odasında yaşadığımız mutluluğu tarif etmek imkansız. Maçta önemli olan Inter'i yenmemizdi ama galibiyet golünü attığım için ayrı bir mutluluk yaşadım. Bugüne kadar resmi maçlarda 10 golüm var. Bu goller arasında en değerli gol Inter'e attığımdı. Hala düşünüyorum ve o an bana hayal gibi geliyor'' dedi.

Trabzonspor'un anlamının çok büyük olduğunu ifade eden Celustka, şöyle devam etti:

''Trabzonspor'a transfer olduktan sonra yönetim, teknik heyet, taraftar ve camianın güveni ve desteğini hissettim. Hocam bana forma şansı tanıdı. Kendimi hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Avrupa'da gösterme imkanı buldum. Kulüple ilgili düşüncelerim çok olumlu. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki birlikteliğimizin uzun yıllar sürmesini diliyorum. Taraftarlarımız harika. Her zaman onları yanımızda görüyoruz. Sadece Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığımız maçlarda değil, Avrupa'daki müsabakalarda da kendilerine ayrılan bölümleri dolduruyorlar. Takımını çok seven ve sahip çıkan bir taraftar topluluğu oldukları için benim gözümdeki yerleri bambaşka.''

Defansın her bölgesinde oynayabilmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Celustka, sağ bek oyuncusu olduğunu ancak nerede görev verilirse orada oynamaya gayret ettiğini kaydetti.

Trabzonspor'u ve taraftarlarını çok sevdiğini ifade eden Celustka, kulübü ile 5 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgi ve duyulan sevginin çok iyi olduğunu, bu birlikteliğin uzun yıllar devam etmesini istediğini anlattı.

Celustka, daha önce Slavia Prague ve Palermo'da oynadığını ifade ederek, ''Sonra da Trabzonspor'a geldim. Trabzonspor'u her iki takımla da kıyaslayamam çünkü Trabzonspor her ikisinden de çok üstün. Futbolun daha çok sevildiği daha iyi oynandığı bir yer burası'' dedi.

Gelecek sezon da 28 numaralı formayı giyeceğini belirten Celustka, ''Bu numaranın bende farklı bir yeri var. Çünkü annem o gün doğmuştu. Ayrıca ismimin telaffuzunda insanların zorladıklarını gördüğüm için numaranın altına sadece 'Celu' yazılmasını isteyeceğim'' diye konuştu.

Celustka, küçüklüğünden beri Manchester United taraftarı olduğunu, 8-9 yaşlarındayken dünya futbolunda büyük başarılar kazanan Brezilya'da forma giyen Ronaldo ve Ronaldinho'yu çok beğendiğini kaydetti.