BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.452,46
HABER /  GÜNCEL

Valilikten sendikalara kritik çağrı

İçişleri Bakanlığı'nın iş bırakan işçi ve memurlar için yaptığı açıklamanın ardından bir açıklama da İstanbul Valiliğinden geldi

Abone ol

İstanbul Valiliği, legal ve illegal bazı oluşumların bugün saat 16.00'da Taksim Meydanı'nda toplanılması yönünde yaptıkları çağrıların yasal olmadığını, bu tür toplanmalara izin verilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul Valiliği, sendikaların saat 16.00'da Taksim'e yürüyüş çağrısı yapmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Legal ve illegal bazı oluşumların bugün saat 16.00'da Taksim Meydanı'nda toplanılması yönünde çağrılarda bulundukları görülmektedir. Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesi nedeniyle ayaklanan 5 sendika için İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ''Memur ve işçilerin kanunsuz eylemlere iştirak etmemelerini rica ediyorum. O arkadaşlar bunun sonuçlarına katlanırlar.'' açıklamasının ardından  bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi.

Valiliğin yaptığı açıklamada, ''İstanbul Valiliği Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir.Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir.'' denildi.

BAKAN GÜLER'DEN İŞ BIRAKLANLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

İçişleri Bakanı Muammer Güler Gezi Parkı’yla başlayan protestolara yönelik iş bırakma eylemleri hakkında konuştu.

44690.jpg

900 BİN KİŞİ İŞ BIRAKIYOR

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, Gezi Parkı’yla başlayan protestolara yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle bugün acil servisler dışında iş bırakacaklarını açıkladı. 5 örgütün toplam üye sayısı 900 bine yaklaşıyor.

44665.20130617135501.jpg