BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Vali imzalı AK parti kitapçığı

İl Özel İdaresi logosuyla AK Parti bülteni hazırlanıp, üyelik formu dağıtıldı. Vali ise hem göz yumdu hem imzasını attı...

Abone ol

İstanbul Valisi Güler'in önsözüyle hazırlanan İl Özel İdaresi faaliyet kitapçığında AKP'lilerin fotoğraflarıyla parti logosu ve üyelik formunun yer alması tepki çekti.

İstanbul Özel İdare Müdürlüğü'nün 2006 faaliyet programını içeren kitapçık, skandala yol açtı. Kitapçığın "İstanbul Valiliği İl Genel Meclisi" ve "İstanbul İl Özdel İdaresi" ibarelerinin yer aldığı kapağının orta bölümünde AKP'lilerin fotoğraflarının ve AKP logosunun yer alması, şaşkınlık yarattı. İstanbul Valisi Muammer Güler'in fotoğraf ve imzasının da bulunduğu kitapçıktan çıkan "AKP üyelik formu" ise daha da büyük tepki çekti.

'İZİN İSTEMEDEN KULLANDIK'

Sivil toplum örgütü temsilcileriyle basın toplantısı düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Bu kitapçık Özel İdare'- nin icraatlarını anlatmaktan ziyade, kendi icraatını anlatan bir partinin yayın organı gibi. Gayri hukuki ve siyasi etiğe aykırı. Üyelik formu ise gerçekten vahim" dedi.

Bu arada; AKP Büyükçekmece İlçe Başkanı Yusuf Uzun, "Kitapçığın Valilik'le bir alakası yok. Tamamen bizim çalışmamız. Vali Bey'in fotoğrafı kendisine sorulmadan kullanıldı" diye konuştu.



(Haber: Müslim SARIYAR/Takvim)