BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  DÜNYA

Uzun namlulu silahla ateş eden gruba operasyon

Şırnak’ta il genelinde, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) operasyon düz...

Abone ol

Şırnak’ta il genelinde, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 11 kişiden 2’si sevk edildikleri mahkemede tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı, 8 kişinin ise sorgusunun devam ettiği belirtildi.
Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalar sonucunda, MOBESE kameralarına uzun namlulu silahla saldırı olayının faili ve bunlara yardım ettiği tespit edilen şahıslara yönelik olarak İdil ilçesinde, 4 ayrı ikamette yapılan aramalar neticesinde 3 şahıs yakalandı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 1 adet olayda kullanıldığı değerlendirilen kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, bu tüfeğe ait 2 adet şarjör ve 15 adet mermi, 1 adet yivsiz av tüfeği ile 56 adet 70 milimetre çapında saçma fişeği, 1 adet el telsizi ve yine bu telsize ait batarya, 40 adet 12 fişek, bol miktarda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece 2 kişi tutuklanırken, 1 kişi ise serbest bırakıldı.
Cizre ilçesinde ise Nur Mahallesi Yarma Sokak ve Özkan Caddesi’nde bulunan metruk bir binada yapılan kontrollerde, çözüm sürecini sabote etmek isteyen gruplar tarafından şiddet içerikli sokak eylemlerinde kullanılan, el yapımı bomba hazırlamada kullanılan bol miktarda maytap, çivi ve teneke kutu, 2 adet el kamerası ve şarj cihazları, 2 adet el telsizi, 1 adet gaz maskesi, çok sayıda örgütsel pankart, poster, flama ve eylemlerde giyilen kıyafetler ele geçirildi.
Öte yandan, Şırnak ve Cizre ilçesinde bu sabah erken saatlerde YDG-H üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 kişi, Şırnak merkezde ise 2 kişi gözaltına alındı.
(İHA)