BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  SEÇİM

Üsküdar'da son durum ne? Olay iddialar

CHP adayı İlhan Özkes'in 'yalnız bırakıldım' diyerek isyan ettiği Üsküdar'da itirazlar sürüyor. CHP adayının iddiasına göre her sandıkta hile var.

Abone ol

ÜSKÜDAR İstanbul ilçeleri içinde sonuçların kesinleşmediği yerlerden biri. CHP adayı İhsan Özkes'in iddiasına göre Ümraniye oyları Üsküdar'dan çıktı.

16 bine yakın oyun geçersiz sayıldığı Üsküdar'da itirazlar yapıldı ancak henüz bir karar çıkmış değil.

Özkes'in 'yalnız bırakıldım' sitemi üzerine Yalova'da sonucu değiştiren Muharrem İnce bugün ilçeye çıkartma yaptı.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Hilmi Türkmen'in kazandığı Üsküdar'a destek vermek amacıyla Üsküdar CHP ilçe binasına geldi.

Yalova'da CHP'nin itirazı ile değişen seçim sonucu için çaba sarf eden İnce, Üsküdar için de yapılacak bir şey olup olmadığına bakmak üzere geldiğini ifade etti. Umutsuz olunmaması çağrısı yapan İnce: 'Bir deniz yıldızı kurtardık. İki, üç deniz yıldızı kurtarabilir miyiz? Yüzbinlerce deniz yıldızı var. Böyle mi kurtarılır, evet böyle kurtarılır' dedi.

İnce, CHP'nin Üsküdar adayı İhsan Özkes'in 'Yalnız bırakıldım' sözleri üzerine yorum yapmaktan ise kaçındı.

ÖZKES İTİRAZ ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, İstanbul İl Seçim Kurulu'na Üsküdar'daki seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla gelen Özkes, itiraz dilekçesini, adliyedeki il seçim kuruluna sundu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özkes, "Üsküdar 1, 2 ve 3. ilçe seçim kurullarına itiraz etmiştik. 1 nolu ilçe seçim kurulu, itirazımızı reddetti. Bunun üzerine il seçim kuruluna itirazımızı yaptık. Neticeyi bekleyeceğiz, hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz" dedi.

ÜMRANİYE OYLARI ÜSKÜDAR'DA ÇIKTI

"Hemen hemen bütün sandıklarda hile olduğunu ve Ümraniye belediye meclis üyelerine ait oy pusulalarının Üsküdar sandıklarında yer aldığını" iddia eden Özkes, "Muhtarların pusulalarının diğer pusulalarla aynı zarfa konulması işlemi var. Bu işlem Üsküdar'da bazı sandıklarda geçersiz sayılırken, bazı sandıklarda kabul gördü. İki ayrı uygulama oldu, buna itirazımız var" diye konuştu.

16 BİN OY GEÇERSİZ SAYILDI

Üsküdar'da 16 bine yakın geçersiz sayılan oy olduğunu ve bunun çok büyük oran olduğunu anlatan Özkes, şunları söyledi:

"İki okulda, bomba ihbarı nedeniyle yaklaşık 15'er dakika evrakların korumasız bırakılması var. Oy torbalarının mühürsüz olarak ilçe seçim kurullarına gelmesi var. Sonuç tutanaklarında çok ciddi tahrifatlar ve kaydırmalar var. A'dan z'ye çok hileler var. Oyların yeniden sayılarak halkın iradesinin yansımasını istiyoruz. Sandıkta kazandığımız seçimi masada kaybetmeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."