BIST 10.201
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,17

Umudun Yolculuğu, Merhaba Ben Doğa

Bu hafta sizlerle bir babanın ve ailenin en onurlu, en yılmaz, en gururlu mücadelesini paylaşmak istiyorum. Bazı paylaşımları aktarmak her şeyden daha zordur, boğazınız düğümlenir, derin bir yolculuktur sarar her yerinizi en çokta yüreğinizi…

Merhabalar ;

Bu hafta sizlerle bir babanın ve ailenin en onurlu, en yılmaz, en gururlu mücadelesini paylaşmak istiyorum. Bazı paylaşımları aktarmak her şeyden daha zordur, boğazınız düğümlenir, derin bir yolculuk sanki sarar her yerinizi en çokta yüreğinizi… Ruhunuzu kanatır, mutlaka ama mutlaka bir şeyler yapmalıyım dersiniz hangi baba, hangi anne evladı için gerekirse canını vermeye, neyi var neyi yok feda etmez ki…  Bülent Bingül ve ailesi de kanlarının son damlasına kadar “Umuda Yolculuk” ismini verdikleri biricik evlatları Fatma Doğa Bingül için yıllardır içlerinde bitmek bilmez umut ışığıyla yılmaz bir mücadele sürdürüyorlar yılmayacaklarda.  Onların mücadelesini en yalın en çıplak haliyle sizlerle paylaşmak istiyorum ve bu yazıyı okuyan herkesten elinden gelen ne varsa yapmasını önemle rica ediyorum.  Gelin doğanın umuda yolculuğuna destek olalım.

                          

Bir gün bu köşeden Fatma Doğa Bingül artık yürüyor, dondurmasını kendisi alıyor, arkadaşlarına, doğaya, hayvanlara ve yaşama dair tüm güzelliklere kendi adımlarıyla bakıyor diyerek onurlu ve sonsuz bir mücadelenin sevinç gözyaşlarını paylaşmayı Allah nasip etsin. Fatma Doğa Bingül hepinizi çok seviyor, hepinize gelin “Umuda Yolculuğuma” sizde omuz olun, kol kola yol olun diyor.

  

Sevgili Bülent Bingül, tüm kalbimizle sizinleyiz.

İşte Bülent Bingül’den Doğa’nın Umuda Yolculuğunu dünü, bugünü…

Fatma Doğa Bingül

02/06/2000 tarihinde dünyaya gelen kızımız Fatma Doğa Bingül’ün hayata tutunma çabası devam etmektedir. Eskişehir doğum evinde sezeryanla dünyaya gelen Fatma Doğa, 18 günlük kuvöz bakımından sonra ilk defa evine ailesine teslim edilmişti.

Heyecan ve coşkuyla geçen birkaç gün sonrasında Fatma’nın durmak bilmeyen ateşleri bizleri hastanelerin acil müdahale odalarıyla buluşturdu. Gözlemlerde herhangi bir sorun yok gözükse de düşmeyen ateş minik bedenini sarsıyordu. Ta ki devlet hastanesi pediatri doktoru Yaşar Bildirici’nin bu çocuk aç demesiyle aydınlandı. Fatma’nın yutak borusu çalışmadığı için anne sütü ememiyor ve açlıkta ateş yapıyordu. Acil müdahale olarak nazogastrik takılarak 9 ay boyunca burundan sıvı takviyesiyle beslendi. 6 aylıkken kısa ama günde 60- 70 kez gelen nöbetlerine İnfantil Spazm(Epilepsi) teşhisi konuldu ve ilaç tedavisine başlanıldı. 2 aylıkken, Ankara’da Prof. Dr. Yavuz Gürer tarafından CP ( Srebral Palsi) teşhisi konuldu. Çok sık geçen enfeksiyonlar İmmun Yetmezlik teşhisiyle netleşti ve 21 günde 1 ünite yurt dışından gelen IVIG bağışıklık sistemi serumuyla bağışıklık sistemi güçlendirildi. 8 aylıkken İstanbul Zeynep Kamil Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde geçen 21 gün ise en zor anlarıydı. Yaklaşık 3 yıl hastanelerde geçen tedavi sürecinde hayata tutunma başarılmış ama fizik tedavi yapılamadığı için kas ve eklemlerdeki sorun daha da artmıştır. Ankara Hacettepe ve İstanbul Yeditepe Üniversitelerinde yapılan botoks uygulamaları ve kas ameliyatları, Bursa Ayten Bozkaya hastanesinde yatılı geçen 6 ay Fizyoterapi de Fatma’nın yürüye bilmesiyle ilgili bir sonuç vermedi. O zamandan bu zamana kadar yapılan, tektik, araştırma, fizyoterapi ve görüşler, Fatma’nın  Serebral Palsi  tanımıyla yürümesinin mümkün olmadığını işaret etse de çıkılan bu yolda ümitlerimizi bitiremedi.  

                         

 

                         

2012 Haziran ayında Belçika UZ LEUVEN Hastanesinde Ortapedi ve CP üzerine, Doktor Guy Molenars  önderliğinde  dünyanın sayılı ekiplerinden biri olduğunu öğrendiğimizde, umutlarımız yeniden yeşerdi 2012 Ağustos ayında yapılan ilk muayenede fiziksel durumu değerlendirildi,  sol ayak bileğinin içe doğru bükülmesi, ayak tabanlarının kas gerginliğinden dolayı yere değmemesi, her iki dizinde kitlenememesi göz önünde bulundurularak öncelikle  bir ekip çalışmasıyla çözüme gidilebileceğini, hastanın operasyon sonrası 7 gün yoğun bakımda 21 gün özel bir alanda kontrollü bir şekilde kalması gerektiği ve yaklaşık 3 ay gibi bir süreçte yatılı olarak özel fizyoterapi eğitimleriyle kişisel öz becerilerini gerçekleştirecek kadar düzelebileceğinin bildirilmesi şimdiye kadar alınan en büyük haberdi. Yönlendirmeleri sonucunda Ankara Hacettepe Üniversitesi FTR Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel ve ekibiyle 7 aylık yoğun bir fizyoterapi programıyla ameliyat öncesi kas gruplarının güçlendirilmesi çalışması ve annenin hiç bitmek bilmeyen enerjisiyle geçti.  2013 yılı 11 Mart günü yapılan konsiltasyon da Ameliyata hazır olduğu bilgisi verildi. Geriye kalan sayılı günler ise bizim için. “Umuda Yolculuğun” adını verdik biz buna… 

                       

 

                       

 

                       

Bütçesel olarak da karşımıza operasyon, ameliyat, malzeme giderleri, yatış masrafları, fizyoterapi olarak 70 bin Euro ameliyat ve ilave olarak kalış ve fizyoterapiler dahil 10 bin Euro gibi bir bütçe çıktı. Aile içi dayanışma ve yardımlaşma ile geçen yıllardan sonra maddi olarak bizlerin aşamayacağı bir boyutta önümüzü tıkadı. Ama bu bizim asla vazgeçemeyeceğimiz bir süreç artık. Her ne şekilde olursa olsun bu bedeli ödemenin yollarını bulma ümidiyle yine yollardayız.

Saygılarımla

Bülent Bingül

 

TC. VAKIFAR BANKASI

HESAP ADI: BÜLENT BİNGÜL

HESAP NUMARASI: TR390001500158007300967110 ( TL )

HESAP RUMUZ: FATMA DOĞA BİNGÜL YARDIM HESABI

  

Sevgili Jose,

Dün kızımız Doğa’nın durumun öğrenmek için Mintaze Hanımı ziyaret ettik. Bildiğiniz gibi sizin tavsiyeniz üzerine 3 aydır fizyoterapist ile çalışıyor ve bu nedenle bu yıl okuluna gitmiyor.

Mintaze Hanım Doğa’yı muayene ettikten sonra Doğanın gelişmiş olduğunu ama halen bazı hareketleri yapamadığını ve henüz ameliyat için hazır olmadığını iletti. Ancak bildiğini üzere sizden randevu ve ameliyat tarihi almak uzun bir zaman alacak. Mintaze Hanım bize sizden kontrol muayenesi için randevu almamızı önerdi.

Bu nedenle Leuven den randevu almak istiyoruz ya da sizin önerinize bağlı olarak ameliyata hazır olana kadar bekleyeceğiz

Mintaze Hanımın size Doğanın muayenesi sonucu hakkında daha teknik bilgiler vereceğine eminiz

Sonuç  olarak eğer biraz daha hareketlerinin gelişmesini bekliyorsanız bizi bilgilendirmenizi  ya da Leuven den randevu vermenizi rica ediyoruz . Ayrıca Doğanın şu an ki durumu hakkında size bir fikir vereceğini düşündüğümüz için videosunu gönderiyorum .

  

Sevgili Mintaze Hanım,

Doğanın şu anki durumunu Mr.Jose ile paylaşabilir misiniz ?

Ne öneriyorsunuz? Şu an hangi hareketleri yapıyor ya da yapamıyor

Destekleriniz için teşekkürlerimiz sunarız

Sizden gelecek haberleri duymak için sabırsızlanıyoruz

Bingül Ailesinden Sevgi & Saygılarımla.

Kampanya Videoları

“Oyuncu olup sahneye çıkmak istiyorum ama yürüyerek. Kendi kendime gidip dondurma almak istiyorum”

Onlar inandılar direndiler…

Eğer sizlerde umudun yolculuğu ismini verdikleri bu onurlu yolculuğa maddi ve manevi olarak destek olmak isterseniz bir an bile geçirmeden bu anlamlı yolcuğa gelin destek olalım.