BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.410,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye Belediyesi yeni logosuna kavuştu

Ümraniye Belediyesi yeni kurumsal logosunu Belediye Meclisi’ne sunarak resmiyete kavuşturdu. İstanbul’un simgesi olan lale’yi anımsatan logo onaylandı.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi yeni kurumsal logosunu Belediye Meclisi’ne sunarak resmiyete kavuşturdu. İstanbul’un simgesi olan lale’yi anımsatan logo, eskisine nazaran sadeleştirilmiş modern bir tasarım. Ayrıca kırmızı beyaz renkleriyle Türk bayrağının renklerini de taşıyan logo, 5 martta yapılan belediye meclis toplantısında çoğunluğun beğenisini kazanarak onaylandı.

Ümraniye Belediyesi, uzun süren çalışmalar sonucu tasarladığı logo için ilçede bulunan Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Ümraniye Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti yöneticileri ve meclis üyeleri, diğer siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Ümraniye Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantıları yaparak görüşlerini aldı. Logo daha sonra Ümraniye Belediyesi meclis toplantısında görüşülerek onaylandı.

Meclis toplantısında logonun tanıtımını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 6 yıldır Ümraniye’ye geceli gündüzlü hizmet ettiklerini ve Ümraniye’nin imajının değiştirerek Anadolu yakasının parlayan yıldızı haline getirdiklerini söyledi. Başkan Can, "değişen Ümraniye’ye paralel olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni logomuzun taşıdığı modern çizgilerin Ümraniye’ye yakıştığını düşünüyorum" dedi. Başkan Can, logo konusunda Ümraniye’deki kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve ilçemizin ileri gelenleri ile de toplantılar yaparak görüşlerini aldıklarını söyledi. Can, "görüşmeler çok olumlu geçti. İstişare ettiğimiz tüm tarafların yeni logomuzu beğenmesi ve Ümraniye’mize çok yakışacağını bildirmeleri bizleri mutlu etti" dedi. Başkan Can, İstanbul’un sembolü olan lale’nin de logoya işlendiğini sözlerine ekledi.