BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  DÜNYA

’’Ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor’’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bugün demokrasi, barış ve ekonomi üçgeninde ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor” dedi. Ba...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bugün demokrasi, barış ve ekonomi üçgeninde ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor” dedi. Bayramın birinci günü Gaziantep’te geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri İl Jandarma Komutanlığında, polisevinde ve İl Özel İdaresi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. İlk olarak İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, askeri bayramlaşma törenine katılarak askerlerin bayramını kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, daha sonra polisevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak polislerin bayramını kutladı.

’’KANIN DURDUĞU BİR COĞRAFYA İSTİYORUZ’’
İl Özel İdaresinde sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek bayramlaştı.
Bakan Şahin, “Kanın durduğu bir Ortadoğu ve coğrafya istiyoruz. Kurban Bayramı’nın manevi iklimini çok iyi anlamamız gerekiyor. İsmail’in İbrahim için İbrahim’in de İsmail için ne anlama geldiğini özümsememiz, bunu davranış moduna dönüştürmemiz gerekiyor. Beraberinde teslimiyetin, duanın, takvanın ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Aslında hepimizin kendi İsmail’ini, yani dünyada vazgeçemeyeceğimiz evladımız, makamımız, şöhretimiz neyse yatırıp bıçak altına alabilmedir. Ruhun özgürleşmesidir, Kurban Bayramı. Kurban Bayramı aynı zamanda Allah’a yaklaşmaktır. Yani sosyal devletin de gereği olan devletin şefkatli yüzünü inancımızın gereği olarak da fakirin, fukaranın, garibin ve yolda kalmışın yanında olmak ve derdine derman olmaktır” şeklinde konuştu.
Bayramların manevi önemine değinen Bakan Şahin, “Dini, dili, mezhebi ideolojisi ne olursa olsun biz kardeşiz. Bugün demokrasi, barış ve ekonomi üçgeninde ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor. Bu bakımdan da bu bayramları yaşamamız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşatmamız ve geleceğe taşımamız çok önemli. Bayram bir tatil değildir, bir adet değildir” diye konuştu.
(İHA)