BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  DÜNYA

80 Yaşındaki şehit annesinin tek isteği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyünü ziyaret eden Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, köy sakinleri ile Kürtçe bayramlaştı. Şeh...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilekli köyünü ziyaret eden Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, köy sakinleri ile Kürtçe bayramlaştı. Şehit ailelerini ziyaret eden Kaymakam Tikdağ’ın elini öptüğü 80 yaşındaki şehit annesi, kaymakamdan boşalttıkları köyde kalan şehit oğlunun mezarını ziyaret etmeyi istedi.
Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, bayramın ilk günü, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Erdem ile birlikte 20 yıl önce bölgede yaşanan olaylar nedeniyle köylerini boşaltıp ilçeye 10 kilometre mesafedeki bir alana yerleşen Dilekli köyü sakinlerini ziyaret etti. Kurban Bayramını Kürtçe olarak kutlayan Kaymakam Tikdağ’a vatandaşlar ilgi gösterdi. Gittikleri evlerde vatandaşla Kürtçe sohbet eden Kaymakam Tikdağ, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
1993’te çıkan bir çatışmada korucu oğlu şehit olan 80 yaşındaki anne Hafize Konur’u da ziyaret eden Kaymakam Tikdağ, annenin bayramını kutlayarak elini öptü. Konur ile bir süre sohbet eden Tikdağ, aileye bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Anne Hafize Konur da, Tikdağ’a, Kürtçe, “Canınız sağolsun. Tek isteğim ölmeden önce boşalttığımız köyümüzde bıraktığım oğlumun mezarını ziyaret edebilmek. Başka bir şey istemiyorum” dedi. Kaymakam Tikdağ, gözleri dolan anneye, “İnşallah bir gün seni alıp köyünüze beraber gideceğiz” yanıtını verdi.
Elini öpen çocuklara bayram harçlığı veren Tikdağ’ın Kürtçe konuşmasının bazı vatandaşlarda şaşkınlığa yol açtığı dikkatlerden kaçmadı. Köy sakinlerinin Kaymakam için, “Kaymakamımız Kürtmüş’ diye kendi aralarında sessizce konuşmaları dikkat çekti. Birçok evi ziyaret eden Tikdağ, bazı vatandaşların ısrarlarını kıramayıp çay içti. Tikdağ, bayramına gittiği ailelere çikolata ve kolonya hediye etti.
(İHA)