BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  DÜNYA

Ukrayna polisi böyle diz çöküp özür diledi

Kiev’de hükümet karşıtı protestoları dindirmek için görev alan çevik kuvvet polisleri, memleketleri Lviv’de kurulan bir platformda halktan özür diledi.

Abone ol

KİEV'de hükümet karşıtı protestoları dindirmek için görev alan çevik kuvvet polisleri, memleketleri Lviv’de kurulan bir platformda diz çökerek halktan özür diledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hükümet karşıtı protestoları dindirmek için görev alan çevik kuvvet polisleri, gösterilerde birçok kişinin hayatını kaybetmesi sonrası memleketleri Lviv’de kurulan bir platformda halktan özür diledi.

"BİZİ AFFETMENİZİ DİLİYORUZ" 

Platformun üzerine çıkan 100 polis, hayatını kaybeden göstericiler konusunda affedilmelerini istedi. Polislerden biri ise, ölenlerin anısına diz çöktüklerini kaydederek, “Bizi affetmenizi diliyoruz” dedi.

Öte yandan, Ukrayna’da özel polis kuvveti olarak adlandırılan bazı Berkut’ların birimin dağıtıldığının açıklanması sonrası silahları ile birlikte ortadan kaybolduğu ifade edildi. İçişleri Bakanı Arsen Avakov ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Artık Berkut yok” dedi. Ayakov ayrıca kaçan Berkutlarla ilgili de araştırma yapılacağını ifade etti.