BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Times'tan ses kaydıyla ilgili kritik soru

İngiltere'nin önde gelen iki gazetesi Daily Telegraph ve Times, Başbakan Erdoğan'ın ses kaydıyla ilgili gelişmelere sayfalarında yer verdi.

Abone ol

İngiliz Daily Telegraph si Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen bant kaydıyla ilgili habere geniş yer verdi.

Gazete, Erdoğan'ın Gülen'i işaret etmesinin kamuoyu desteği açısından işe yaradığını yazdı.

Ses kayıtlarıyla ilgili bir diğer haber ise Times gazetesinde. Times, ses kayıtlarıyla ilgili açılan soruşturmayla ilgili kritik bir soru soruyor:

"Soruşturma neden açıldı?"

Daily Telegraph, bant kayıtlarını "alçakça, hayâsızca yapılmış bir montaj" olarak niteleyen Erdoğan'ın 12 yıllık iktidarının en zor zor dönemini yaşadığını belirtiyor.

Daily Telegraph şöyle diyor:

"Erdoğan, bundan, Fethullah Gülen'in idaresindeki 'paralel devleti' sorumlu tutuyor. 3 Bakan'ının oğlunun, bir banka yöneticisi ve bir İranlı işadamının evine yapılan baskınlardan sonra Erdoğan kendisini suçlayanlara karşı atağa geçmişti."

GÜLEN'İ İŞARET ETMESİ İŞE YARADI

"Meclis'e sunulan Meclis'ten gecen yeni yasalar, internetin sınırlandırılması konusunda (kurumlara) geniş yetkiler tanıyor, Başbakan'a bağlı olan istihbarat servisinin yetkileri artırılıyor. Hükümet 5 bin polisin yerini değiştirdi. Baskınlarla bağlantıları olan savcılar görevden alındı. Son bant kayıtlarına kadar hükümetin tepkisi ve Gülen'i işaret etmesi kamuoyu desteği açısından işe yaramış görünüyordu."

"Chattam House'tan Türkiye uzmanı Fadi Hakura, 'Hükümet Türklerin komplo teorilerine inanmaya olan yatkınlığından yararlandı' diyor.

SORUŞTURMA NEDEN AÇILDI?

Times gazetesindeki haberde ise bant kayıtlarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını belirtiyor.

Gazetenin haberinde soruşturmanın kaydın gerçek olup olmadığını anlamak için mi yoksa Erdoğan'ın suç işleyip işlemediğini belirlememek için mi başlatıldığının belli olmadığını aktarıyor.

Guardian gazetesi de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a ülkeden helikopterle terk etme çağrısı yaptığını belirtiyor.