BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Ugur Dündarlı' tanıtım pahalıya patladı

80. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan bir firmanın, arıtma cihazının tanıtımı sırasında Uğur Dündar'ın 'Arsenikli su' haberi anonsunun kullanıldığı için kaldırtılmak istendiği iddia edildi.

Abone ol

Firmanın operasyon müdürü Tamer Aydın, gazetecilere açıklamasında, stantlarının, İZFAŞ yetkililerince yüksek ses çıkardıkları gerekçesiyle kapatılmak istendiğini söyledi.

Açık alanda stantları bulunan tüm firmaların yüksek sesle dikkati çekmeye çalıştığını ileri süren Aydın, şöyle konuştu:

''Zabıta görevlileriyle gelerek standımızı toplamak istediler. Biz de yazılı tebligat istedik. Bunun üzerine bir İZFAŞ yetkilisi, standın yanından geçerken tanıtım için kullandığımız Uğur Dündar'ın İzmir'in de adının geçtiği 'arsenikli su' haberi anonsunu duyan Aziz Kocaoğlu'nun, buna çok kızdığını ve standın kapatılması talimatını verdiğini söyledi. Aziz Başkan'ın böyle bir şey söylediğine inanmak istemiyorum ama yetkililer bir süre sonra tekrar gelip, üzerlerinde çok baskı olduğunu, bu akşam elektriğimizi kesmemeleri karşılığında yarına kadar standımızın durmasına izin verdiklerini ifade etti.''

Aydın, daha büyük tatsızlık yaşanmaması ve firmalarının kötü anılmaması için stantlarını yarın kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

İZFAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu firmaya yüksek sesle yayın yaptığı için bir kaçkez uyarı yapıldığı ancak firmanın bu uyarıları dikkate almadığı belirtildi.

Firmayla bir görüşme yapıldığı ve firmanın yarından itibaren fuarda yer almayacağı bildirildi.