BIST 10.188
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bedelli tartışmasına son noktayı koydu

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin hükümetin görüşünü açıkladı...

Abone ol

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu:

"Kanun teklifi vermek partilerin yasal hakkıdır. Muhalefetin bunları yapmalarına yasal engel yok. Ama hükümetten bekleniyorsa böyle bir şey, hükümet neyi ne zaman yapacağını bilir. Ama bugün bedelli askerlik bizim gündemimizde sözkonusu değil"

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası soruları yanıtladı. "Bedelli askerlik" beklentisinin çok fazla olduğunu ve toplum tarafından da yakından takip edildiğini belirten Arınç, AK Parti hükümtinin TSK'nın asker ihtiyacını dikkate alarak karar verdiğini vurguladı:

"TSK, hükümete bu kadar ihtiyacımız var bedelli düşünülmemektedir dediğinde hükümet de o doğrultuda karar vermiştir. İhtiyaca göre bedelli askerlik olabilir mi? Ama bir hükümet böyle bir karara alacaksa, hergün siyasetçilerin bunu kullanabilecekleri bir davranış içinde olmamalıdır. Muhalefet partileri geçmişte bedellli askerliğe karşı çıktı. MHP'de, CHP'de karşı çıktı. Şimdi farklı bir davranış biçimindedirler. Öyle bir yasa teklifi veriyorlar ki neredeyse 800 bin kişilik mevcudu olan TSK'yı 50 bin kişiye düşürüyorlar.

HÜKÜMET NEYİ NE ZAMAN YAPACAĞINI İYİ BİLİR

O zaman sormak gerekir. Siz TSK mevcudunu fazla buluyor ve mevcudu 50 bin kişiye düşürecek bir düzenleme mi istiyorsunuz? Bu tartışılabilir. Bunlar toplumda farklı da algılanabilir. Terörle mücadele eden Türkiye'de bir kısım buna karşı çıkarken, bazıları da destekleyebilir. MHP'nin bugünkü konuşmalarını önemsiyorum. Ama Bahçeli bazı hassasiyetlere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kanun teklifi vermek partilerin yasal hakkıdır. Bunları yapmalarına yasal engel yok. Ama hükümetten bekleniyorsa böyle bir şey, hükümet neyi ne zaman yapacağını bilir. Ama bugün bedelli askerlik bizim gündemimzde sözkonusu değil.