BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.394,97
HABER /  DÜNYA

Wikileaks'te şimdi de El Cezire dalgası

Wikileaks belgelerinde şimdi de el Cezire ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Abone ol

Wikileaks belgelerinde yer alan bilgilere göre el Cez ire üst düzey yöneticilerinden bazıları ABD'li yetkililer ile çeşitli görüşmeler yapmış.

Belgelerde yer alan bilgilerde, el Cezire üst düzey yöneticilerinden Kalite Güvence sorumlusu Cafer Abbas Ahmet ve el Cezire Genel Müdürü Waddah Hanfer ABD'li yetkililer ile çeşitli temaslarda bulundu ve kanalın işleyişi ile ilgili ABD'li yetkililere bilgiler verdi.

Belgelerde dikkat çeken bir ayrıntı da el Cezire üst düzey yöneticilerinin kanalda kullanılan bazı terimler ile ilgili ABD'li yetkililere açıklamalarda bulunmasıydı. Bu terimlerden en dikkat çekeni ise 'şehit' kelimesi oldu.

El Cezire'nin ABD ile olan ilişkisi Arap basınında da tepkiyle karşılandı. El Ahram Gazetesi genel yayın yönetmeni, el Cezireli yetkililerin ABD'li yetkililer ile görüşmesini eleştirdi. Haberlerde, el Cezire'de ABD aleyhinde yayınlanan haberlerin uyarı sonrası düzeltilmesi tepkiyle karşılandı.

Habere göre el Cezire üst düzey yetkilileri Amerikan Askerî İstihbaratı (POA) yetkilileri ile temaslarda bulunuyor.

DAHA ÖNCE BBC'DE GÖREV ALDI

EL Cezire'ye geçen Cafer Abbas Ahmet'in daha önce BBC'nin Sudan bürosunda uzun müddet görev alması da dikkatlerden kaçmadı. Ahmet Sudan'da yaklaşık 15 sene BBC için çalıştı. Daha sonra 1996 senesinde el Cezire'de çalışmaya başladı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇİN DE RAPOR HAZIRLANIYOR

Wikileaks belgelerine göre el Cezire yetkilileri Amerikan Askerî İstihbaratı (POA) yetkililerine iletilmek üzere Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı raporlarını da hazırlıyor ve bu raporlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

EL CEZİRE KAHİRE BÜROSUNA BASKIN

Katar merkezli El Cezire Mübaşir kanalının Mısır ofisinin, askeri polis tarafından basıldığı ve kanalın Mısır'dan yapılan yayınlarının durdurulduğu bildirildi

Mısır'ın yarı resmi El Ahram gazetesinin haberine göre, El Cezire Televizyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve dünyanın her yerinden olayları canlı olarak vermesi ile tanınan El Cezire Mübaşir Kanalı'nın Kahire ofisini basan askeri polis, bazı teknik personeli de gözaltına aldı.

El Cezire çalışanları, Mısır'da yabancı basın mensuplarının çalışma izinlerini düzenleyen Enformasyon Bakanlığının kendilerine herhangi bir uyarı ya da bildirimde bulunmadığını savunuyorlar.

Kanalın haber editörlerinden Mahmud Abdül Münim, gözaltına alınan teknik personele askeri polisin, kanalın teknik hizmetlerinin hangi şirketlerden sağlandığına dair sorular yönelttiğini öne sürdü.