BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin gururu olacak

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aslan Şahin, Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenecek olan Bedensel Engeliler Badmint...

Abone ol

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aslan Şahin, Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenecek olan Bedensel Engeliler Badminton Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmek için Konya’da kampa girecek.
Aslan Şahin, Konya’da 10 günlük bir kamp sonrası 4 Kasım’da şampiyonanın yapılacağı Almanya’nın Dortmund kentine hava yolu ile geçecek. Türkiye’de ilk bedensel engeliler badminton takımını kuran Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak olan Bedensel Engeliler Badminton Dünya Şampiyonası’na sporcu göndermenin mutluluğunu yaşıyor.
2008 yılında Samsun’da bireysel spor yapan engelli sporcunun olmadığını ifade eden Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, “Badminton atletizm ve atıcılık dallarında spor kulübümüz milli takıma birçok sporcu kazandırmıştır ve kazandırmaya devam edecektir. Tamamen sponsorsuz yola çıktığımız bu yolda her geçen başarılarımızı artırmaktayız. Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt ve hocaları bizlere her türlü desteği sağlamaktadırlar" dedi.
Engelliği ve engellileri kullanmak için birçok sahte engelli tabela dernekleri yüzünden kimseden destek talebinde bulunamadıklarını belirten Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, “En büyük çekincemiz onlarla aynı seviyede derecelendirilmemiz. Gerçekte çok ama çok farklıyız. Bu konulara vatandaşların daha dikkatli yaklaşmalarını istiyoruz” diye konuştu.
4-11 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak olan Bedensel Engeliler Badminton Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirten Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Aslan Şahin, “İlk defa resmi bir müsabakada ülkemi temsil edeceğim. Bu akşam şampiyona öncesi kamp çalışmaları için Konya’ya yola çıkacağım. Bu konuda bana yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt, Badminton hocam Rafiye Kalaycıoğlu ve sponsoruma bana desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu şampiyonada ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” şeklinde konuştu.
(İHA)