BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  DÜNYA

CHP’lilerden ODTÜ protestosu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve beraberinde CHP’li milletvekili ODTÜ girişinde basın açıklaması yaptı. <br/>Yol çalışmalarının yapıld...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve beraberinde CHP’li milletvekili ODTÜ girişinde basın açıklaması yaptı.
Yol çalışmalarının yapıldığı alan önünde açıklama yapan İnce, Danıştay’ın, ‘planın onaylanması için askı süresinin dolması lazım’ kararı ile ilgili ”Yani bir planının onaylı olabilmesi için askı süresinin dolması lazım. Askı süresi 4 Kasım’da doluyor. Ne hikmet ki bu sürenin dolmasını beklemeden, izinsiz bir şekilde bayram tatilinde karanlıkta buraya girmiştir. Ve tatil sürerken iş makineleriyle ODTÜ’yü talan etmiştir. Bu bir işkencedir. Bu Ankara’ya işkencedir. Bu gençlere işkencedir, bu doğaya, çevreye işkencedir. 20 yılda 1 metre yapamayanlar 20 gün daha sabredemediler. Yani şehir içine otoban yaparak, trafik sorunun çözeceğim diyenler ilkel düşüncenin sahibidirler“ diye konuştu.
İnce, raylı sistem, tünel yapmak varken, toplu taşımayı özendirecek projeler varken, doğayı katlederek, bu yöntemle yol yapmayı düşünmenin barbarlık olduğunu ifade ederek şunları dedi:
"Canını kurtarmak için ayakkabıyla camiye, Allah’ın evine girmek günah, rant için ormana girmek mübah. Ramazan günü yüzü suyu hürmetine PKK’ya sabrediyorum diyenler, bayramın hürmetine ormana, yeşile, doğaya sabredememiştir. Herkes bilir ki, ODTÜ’ye 500 puanla girilir. Başbakan ve Melih Gökçek ODTÜ’ye 500 iş makinesi, dozer ve kamyonla girmiştir. Türkiye’nin en zeki çocuklarına ‘akıllı ol’ diyen polislerimiz var artık.”
Çağdaşlıktan, bilimden, doğadan, demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olan herkes ODTÜ’lü olduğunu belirten İnce, "Diplomanın ODTÜ’lü olması gerekmez. Eğer kalbi, ruhu, vicdanı, felsefesi, görgüsü, bu yaşadıklarına gösterdiği tepkisi varsa; o insan ODTÜ’lüdür. Bütün yurttaşlara sesleniyorum, Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere, aydınlara, demokratlara sesleniyorum. Diplomanızın ODTÜ olması gerekmez, bu yaşanan vandallığa bu yaşanan barbarlığa karşıysanız, siz de ODTÜ’lüsünüz ve ODTÜ’lü gençlerin yanında olmaya mecbursunuz" diye konuştu.
İnce, bütün Ankaralılar ve Türkiye’nin doğaya, ODTÜ’lü gençlere destek olması gerektiğini düşündüğü de ifade etti.
CHP’li grubun açıklaması sırasında bir grup ODTÜ’lü öğrenci de eylem yaptı. Öğrenciler, kendi aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ODTÜ’den ayrılması için topladıkları paraları kampüs girişine bıraktı.
Grup daha sonra olaysız dağıldı.
(İHA)