BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den Pakistan açıklaması! Takdirle karşılıyoruz

PAKİSTAN Yüksek Mahkemesi ülkedeki FETÖ okullarının Maarif Vakfı'na devredilmesine hükmetti. Karar sonrası Türkiye'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Pakistan'ın FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıma kararıyla ilgili 'memnuniyet ve takdirle karşıladık' açıklaması yaptı.

Abone ol

PAKİSTAN Yüksek Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ait bir vakfın Pakistan'ın uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda terör örgütü ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığı'na talimat verdi.

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'ın FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıma kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı.Dışişleri açıklaması şöyle:

Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından bugün açıklanan, FETÖ'nün ilgili Pakistan mevzuatı kapsamında terör örgütü olarak ilan edilmesini ve FETÖ iltisaklı okulların Türkiye Maarif Vakfı’na devrini öngören kararı memnuniyet ve takdirle karşılanmıştır.

Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü ortak bağlardan beslenen karşılıklı işbirliğinin tezahürü olarak değerlendirdiğimiz bu kararın tüm ülkeler için emsal teşkil etmesi gerekmektedir. Ülkemiz bundan sonra da Pakistan’la her alanda işbirliğini artırarak devam ettirecektir.

Pakistan'dan FETÖ'ye büyük şok yüksek mahkeme karar verdi