BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ve Fransa'dan flaş karar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransız Finans Bakanı Sayın Bruno Le Maire ile yaptığı görüşmede ABD'ye karşı ortak hareket etme noktasında anlaşmaya vardı.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransız Finans Bakanı Sayın Bruno Le Maire ile görüştü. Görüşmede bakanlar, ABD’nin söz konusu uygulamalarına karşı birlikte ve işbirliği içerisinde hareket etme kararı aldılar.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları konusunda Türkiye ile Fransa işbirliği kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransız mevkidaşı Bruno Le Maire ile telefonla görüştü. İki bakan, Türkiye ile Fransa arasında ekonomik işbirliği ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararları ele alındı.

Görüşmede Bakan Aybayrak, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emmanuel Macron ve Sayın Le Maire’nin yaptığı Türkiye’ye destek açıklamalarından duyulan memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. 

Bakanlar, ülkeleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve mutabık kalınan hususlarda daha yakın çalışma kararı alırken, ekiplerinin hızlı bir şekilde çalışmaya başlaması ve 27 Ağustos tarihinde Paris’te bir araya gelme kararı aldı.

BDDK'dan kur ataklarına yeni önlem

Trump'tan bir tehdit daha: Ne olacağını göreceksiniz

Dolar kuru ne oldu? Yeniden düşüşte