BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  MEDYA

Türkiye için kuşatma daralıyor PKK'nın önü alınamazsa..

Suriye'de endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin Halep bağlantısı kesildi, yeni göç dalgası başladı. Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz Türkiye'yi bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

Abone ol

Kurtuluş Tayiz, PKK'ya karşı ciddi güvenlik tedbirleri alınmaması halinde Türkiye'nin Suriyelileşme sürecine gireceğini yazdı.

Suriye'de Rusya'nın hava desteğiyle Halep-Azez koridorunu kapatan rejim güçleri muhaliflerin elindeki diğer bölgelere ilerlerken binlerce sivil de Türkiye sınırına kaçıyor.

Suriye'deki son gelişmeleri Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, "Kuşatma daralıyor" başlıkyı yazısında değerlendirdi. Yazar, Halep'in düşmesi halinde düşerse, bundan en çok etkilenecek olan ülkenin Türkiye olacağı uyarısında bulundu.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEDE

Yazısında "Nereden bakılırsa bakılsın, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve toprak bütünlüğünün tehlike altında olduğu sıcak bir döneme girmiş bulunuyoruz" ifadelerine yer veren Tayiz, yazısına şöyle devam ediyor:

KUŞATMA HAREKATININ TAMAMLAYICILARI

"Güneydoğu’da olup biteni, yanı başımızdaki bu gelişmelerle birlikte değerlendirince daha iyi anlıyoruz ki PKK, HDP ve hatta CHP, dışarıdan Türkiye’ye yönelik başlatılan kuşatma harekâtının içerideki tamamlayıcıları."

Kaset komplosuyla CHP'nin PKK ve paralel devletin payandası haline getirildiğini iddia eden yazar, çıkış yolu için devleti yönetenlere seslenerek yazısını tamamlıyor:

'SURİYELİLEŞME SÜRECİ BAŞLAYABİLİR' UYARISI

"Devlet, PYD’yi ulusal güvenliği için tehdit olarak değerlendirirken CHP, bu örgütü “müttefik” olarak görmeye başladı; hükümet, PKK’yla etkin mücadele yürütürken CHP, PKK’yla “masaya oturmayı” gündeme getirdi.

BAHAR VE YAZLA BİRLİKTE BÜYÜK TERÖR SALDIRILARI BEKLENİYOR

PKK, HDP, CHP ve paralel yapıyla mücadele ciddi bir kararlılık gerekiyor. Devlet, bu kararlılığı gösteremezse Türkiye’nin Suriyelileşme süreci başlar. PKK’yla mücadelede sanıldığı gibi sona yaklaşılmadı, bahar ve yazla birlikte büyük terör saldırıları bekleniyor.

PKK'NIN ÖNÜ PSİKOLOJİK TEDBİRLERLE ALINAMAZ

Böylesi süreçlerde devleti yönetenler için kafa karışıklığı kadar kötü bir şey olamaz; PKK’nın önü sosyal, psikolojik tedbirlerle alınamaz; daha ciddi güvenlik tedbirleri geliştirmek, siyasi kararlar almak ve hukuku işletmek şart."

Yazının tamamı için