BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 30 yılda ne kadar şehit verdi?

Türkiye'nin terörle mücadelede verdiği şehit sayısını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz verdi.

Abone ol
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadelede bugüne kadar 13 bine yakın şehit verildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "bugün atılan adımlar yıllar önce atılsaydı, terörle mücadele için harcanan parayla Türkiye'nin hiçbir sorunu kalmazdı" diye konuştu.

Karayolu ile Ankara’dan-Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın’ın proje tanıtım toplantısına katıldı.
 
Tanıtım toplantısında partililere hitap eden Bakan Yılmaz, çözüm sürecinden önce terör olaylarına verilen şehit sayısını açıkladı. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bir yıldan fazla tek bir eve ateş düşmedi. Çözüm sürecinden önce bizim silahlı kuvvetlerin şehit sayısı 5 bin 347, gönüllü köy korucusu şehidimiz bin 378, polis 283, vatandaşlarımızdan şehidimiz 5 bin 791, toplamda yaklaşık 13 bine yakın şehit verdik kaybımız oldu. İstedi ki terör örgütü her eve bir ateş düşsün ki, bu insanlarla evlerine ateş düşen insanlar arasında ki mesafe daha çok açılsın.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hamd olsun bu barış süreci 84’den bu yana kanı durdurması itibari ile demokratikleşme yolunda atılanların en önemlisidir. Bu proje hayata geçtiğinde şüphe ile bakanlar bile, herhalde hiç şüpheniz olmasın ki, Allah razı olsun bu yapılanlar en doğrusuydu, milleti kardeş bilmek böyle oldu dememizin gerekçesiydi. Tabi bu sürecin can kaybının yanında milyarlarca dolar bir maddi kaybı vardı. Eğer bu maddi kaybı biz orda harcamasaydık orada kaybetmeseydik Türkiye’nin hiçbir çözülemeyecek sorunu olmazdı. Her işsize iş sağlanırdı, her ilimizde yeteri kadar istihdam oluşturulacak fabrika kurulurdu. Bir de enerjimiz ve moral gücümüz kayboluyor, bunları fiyatla da parayla da ölçebilmekte mümkün değil. Demokratikleşme yolunda hangi adımı attınız deseler bu dahi bütün diğer hizmetlerin önünde kat kat ileridir, çünkü insandan değerli bir varlık yoktur”