BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

THK 90. yılda uçak üretmeye kararlı

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, "THK, bu yıl, ihtiyacımız olan uçağı üretecek ve uçağımız göklerde yerini alacaktır" dedi.

Abone ol

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, "THK, bu yıl, ihtiyacımız olan uçağı üretecek ve uçağımız göklerde yerini alacaktır" dedi. 

Yıldırım, THK'nın 89. kuruluş yılı nedeniyle Rixos Otel'de düzenlenen kutlama gecesinde yaptığı konuşmada, THK'nın 1925 yılında "Türkiye Tayyare Cemiyeti" adıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlattı. 

Türk bayrağı ve THK'nın flamasını 89 yıldır dalgalandırdıklarını ve dalgalandırmaya devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin havacılık alanında dünyada oldukça iyi bir konumda olduğunu söyledi. 

 "UÇAĞIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

Kurumun son bir yılda gerçekleştirdiği önemli projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, bunlardan en önemlisinin ambulans helikopterlerin THK envanterlerine girmesi olduğunu kaydetti. Yıldırım, helikopterlerin bu yıl içinde geceleri de vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. 

İlk yerli uçağın bu yıl içinde uçmasının beklendiğini belirten Yıldırım, "THK, ürettiğimiz bu uçaklarla halkımızın gururu olmaya devam edecektir. Üzerinde al bayrağımız ve THK logosu olan uçakları en kısa zamanda göreceğimize inanıyorum. Uçağımız şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu. 

AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de 2014 yılında Türkiye'nin kendi uçağını gökyüzünde görmenin keyfini hep beraber yaşayacaklarını söyledi. 

Seçim bölgesi Aydın'da 1955 yılında bir vatandaşın havaalanı yapılması için yer bağışladığını ifade eden Öyüş, hükümetin çabalarıyla söz konusu yerin havacılık okulu olarak faaliyete başladığını dile getirdi. 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de THK'nın Cumhuriyet ile yaşıt olduğuna dikkati çekerek, THK'nın muasır medeniyet seviyesine ulaşmak açısından müstesna bir kuruluş olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti. 

THK'nın Atatürk'ün mirası olduğunu aktaran Gök, "Dünyada laik yönetimle yönetilen tek müstesna Müslüman ülke Türkiye'de, eğer insanlar birbirini boğazlamıyorlarsa, birbirlerini öldürmüyorlarsa, birbirlerini demokrasi içerisinde yönetmeye çalışıyorlarsa, bunun tek bir farkı vardı; o da Mustafa Kemal Atatürk farkıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun kurumlarını silmeye, içini boşaltmaya kalkanlar her zaman kafalarını Atatürk'e toslarlar" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, kuruma katkıda bulunan ve çalışmaları ile ön plana çıkan şube başkanları ve saymanlara plaket verildi.