BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Uslu'dan Erdoğan'a suikast iddiası!

Taraf yazarı Emre Uslu, Erdoğan'a mağduriyet yaratmak için çakma suikast düzenlenebileceğini iddia etti.

Abone ol
Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, Erdoğan'a çakma bir suikast düzenleneceğini bunun da MİT kontrolündeki küçük sol gruplar eliyle yapılabileceğini iddia etti. Twitter adresinden de gün boyu bu iddiaları yineleyen Uslu, suikast iddialarıyla ilgili olarak Melih Gökçek'i işaret etti.

Hükümet ile cemaat arasındaki kavga giderek alevlenirken, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu bu kritik süreçte oldukça ilginç bir iddia ortaya attı. Taraf gazetesindeki köşesinde Uslu, Erdoğan'ın "kutuplaşmayı" seçim stratejisi olarak belirlediğini ve bu şekilde de 100 milyon doların üstünde olduğunu söylediği rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerinin örtülmeye çalışıldığını iddia etti.

"ERDOĞAN'A ÇAKMA SUİKAST İDDİASI"

Seçimlerde AK Parti'nin oylarının yüzde 40'ın üzerinde olması için, Erdoğan üzerinden yeni mağduriyet algısının oluşturulması gerektiğini de iddia eden Erdoğan, bunun için çakma bir suikast hikayesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İşte Uslu'nun o ilginç iddasının yer aldığı köşe yazısından bazı satır başları;
 
"(...) Erdoğan’ın içine düştüğü çaresizlikten kurtulması için bir kahramanlık öyküsü lazım. Çakma bir suikast ona ihtiyacı olan öyküyü verecektir. Gökçek işte o düzmece suikast planının ipuçlarını veriyor.
 
GEZİ PARKI VE AK PARTİ'YE SALDIRI

En son Gezi olaylarından sonra AKP Genel Merkezi’ne law’la saldırıldı ama binaya ciddi hasar vermesi gereken law, binanın sıvalarını ancak dökmüştü. O saldırıyı görünce, Gezi’de kaybettikleri prestiji, MİT operasyonuyla, saldırıya uğradık diye mağduriyet yaratarak kurtarmaya çalışıyorlar diye düşünmüştüm.

ERDOĞAN'A ÇAKMA SUİKAST 
 
Bana öyle geliyor ki, seçime kahraman imajıyla gitmek için Erdoğan’a yönelik bir çakma suikast icra edilecek. Gerçi Türkiye’de gerçekler çok kısa sürede aydınlığa kavuşuyor ama medyayı baskı altına alarak kahramanlık öyküsünü seçime kadar taşımayı planlamışlardır.
 
Bu çakma kahramanlık öyküsü için MİT kontrolündeki bir sol örgüt kullanılabileceği gibi, adresleme yapıp üzerine bir operasyon inşası için bir taşla birden fazla kuş vurma da hesaplanıyor olabilir.
 
KİMLER SUİKASTİ DİLE GETİRDİ?
 
Türkiye’de çakma kahramanlık için önce kamuoyu oluşturulur. Bir suikast olacağı medyada dolaşıma sokulur. Bu paralelde, Gökçek’ten önce MİT’le sıkı fıkı isimlerden İHH Başkanı Bülent Yıldırım “Şu anda Türkiye’de bir suikast timi var ve biz nereden geldiklerini biliyoruz. Bizi öldürüp kaos ortamını büyütmek için geldiler” diyerek kulaklara kar suyu kaçırdı. Hükümet medyası hemen iddiayı manşetlere taşıdı.
 
Akit gazetesinden Mehtap Yılmaz ise “Gülen emretti Cemaat’in suikast timleri harekete geçti. Artık can alacaklar” diye yazdı.
 
Hayrettin Karaman “Amme hukuku için bir kişiden, gruptan ya da bölgeden vazgeçilebilir” diyerek gerekli fetvayı verdi.
 
TWİTTER'DA TEKRARLADI

Taraf yazarı Emre Uslu, bu iddiaları bugün akşam saatlerinde twitter adresinden bir kez daha yineledi. İşte o yazdıkları;

56.20140216201121.jpg