BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  DÜNYA

Türk kızı Elif Hollanda'yı ağlatıyor

Türk kızı Elif Yavuz'un Kenya'da 8.5 hamileyken öldürülmesi Hollanda basınının manşetlerinden inmiyor.

Abone ol

Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı 8,5 aylık hamile Elif Yavuz'un, Kenya'daki terör saldırısında yaşamını yitirmesi, Hollanda kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor.

Elif Yavuz'un 8,5 aylık hamile olması, saldırıya duyulan tepkiyi daha da artırıyor. Babası Karadenizli annesi Hollandalı olan Elif, büyüdüğü Hollanda'nın gazete manşetlerinden inmiyor.

Yakınlarının anlatımına göre 2 hafta sonra bir bebek dünyaya getirmeye hazırlanan Elif Yavuz ile erkek arkadaşı Ross Langdon, Kenya'ya doğum için gittiler. Yaşamlarını Tanzanya'da sürdüren çift, alışverişlerini sık sık Nairobi'den yapıyordu.

Elif Yavuz ve Ross Langdon, "sağlık hizmetleri daha iyi olduğu için" doğumu da Nairobi'de gerçekleştirme kararı aldılar.

SEVGİLİSİ KENDİNİ SİPER ETTİ AMA...

Saldırıdan birkaç gün önce Kenya'ya giden çift, cumartesi günü doğum hazırlığı için alışveriş yapmak üzere Westgate adlı alışveriş merkezine gittiler.

Saldırı sırasında Ross Langdon, Elif ve bebeğini kurşun yağmurundan korumak için sarılarak kendini siper etti.

Görgü tanıkları, Elif ve erkek arkadaşının birbirlerinin kollarında can verdiğini anlatıyor.

elif-yavuz-böyle-öldü.jpg
Elif ile kendini ona siper eden Ross Langdon'un cesetleri birbirlerine sarılmış halde böyle bulundu.


BEBEĞİN CİNSİYETİNİ HİÇ ÖĞRENEMEDİLER

Elif'i saldırıdan önce son gören arkadaşı Lisa Baumgartner, "sürpriz olsun" diye doğacak bebeklerinin cinsiyetini öğrenmediklerini söylüyor.

Elif Yavuz, Lisa'ya bir kız bir de erkek ismi belirlediklerini, doğacak bebeğin cinsiyetine gör ad koyacaklarını anlatmış. Ne aileleri ne de yakınları artık bebeğin cinsiyetini ve adını öğrenemeyecek. Elif'in bir arkadaşının dediği gibi, "o hep bebek olarak kalacak."

BABASI KARADENİZLİ ANNESİ HOLLANDALI

Bladel kasabasında büyümüş, küçük kardeşi Sinan ile birlikte. Babası Türk, annesi Hollandalı. Karadeniz kökenli, iş bulma bürosu çalışanı babası Kemal Yavuz 6 yıl önce ölmüş.

130923175519_elif_yavuz_clinton_304x171_v_nocredit.jpgBir okul arkadaşı, öğrenmeye meraklı ve çalışkan bir öğrenci olduğunu söylüyor. "Çok enerjikti. Hep birlikte gezmeye giderdik. Ertesi sabah biz uyurken o saat 6'da kalkar ders çalışırdı" diyor.

Siyaset bilimi eğitimi gördüğü Nijmegen Üniversitesi'ndeki hocalarına göre de, "3. Dünya ülkelerini iyileştirmeye çalışan genç bir idealist" Elif. Notlarının 9 - 10 olduğunu anlatıyorlar.

Bitirme tezinin konusunu da, "Fikir ve ideallerin uluslararası politikada oynadığı rol" olarak seçmiş.

HOCASI : NEŞELİ VE TATLI BİR İNSANDI

Elif'in tez danışmanlığını da yapan ve okuldan sonra da görüşmeyi sürdürdüğü hocası uluslararası ilişkiler uzman Prof. Bertjan Verbeek de şunları söylüyor:

"Her zaman esprili, neşeli ve tatlı 'yumuşak g' aksanı (Brabant yöresine özgü aksan) ile herşeyden önce dünya insanıydı. Ve yeryüzünde küçük, büyük herkesle anlaşabilen bir insan.."

elif-yavuz.jpgHocalarına göre "CV'sine dikkat çekici eklemeler" yapmış Elif Yavuz.

Uluslararası politika konusunda doktora, Endonezya ve Dünya bankası'nda staj, John Hopkins Üniversitesi'nde araştırmacı ünvanı bunlardan birkaçı.

Harvard'dan da "sıtma ile mücadele" konulu tezi ile mezun olduktan sonra sevgilisinin mimari projeleri nedeniyle Tanzanya'ya yerleşmiş. Mimar sevgilisi Ross Langdon, Afrika'da ilk insanın tarihini anlatan bir müze projesi üzerine çalışıyordu.

Elif ise, Clinton Fonu aracılığıyla sıtma konusundaki araştırmalarıan devam ediyordu.