BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  DÜNYA

Bakan ’derbi ve cezaevinden firar’ı yorumladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Galatasaray-Beşiktaş maçında yaşanan olaylara ilişkin, "Teknik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan sonr...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Galatasaray-Beşiktaş maçında yaşanan olaylara ilişkin, "Teknik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan sonra gerekli adımlar atılacak" dedi. Ergin, Bingöl’de 18 kişinin cezaevinden firar ettiğini de doğruladı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulucanlar Cezaevi’nde ’kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi’ AB eşleştirme projesinin açılış toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bingöl Cezaevi’den PKK’lı olduğu iddia edilen tutukluların tünel kazarak kaçmasına ilişkin, "Sabah sayımında ortaya çıkan bir tablo Bingöl M Tipi Cezaevimizde sabah sayımında olmadığı anlaşılan 14 tutuklu, 4 hükümlü toplam 18 kişinin firar ettiğine dair bilgi geldi. Konuyla ilgili incelemeler devam ediyor. Koğuşların içerisinden bir tünel kazıldığı anlaşılıyor. Bir heyet inceleme yapmak üzere şu anda oraya gidiyor. Bölgeden yeni bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

"GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"
Derbi müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine Ergin, "Olaylarla ilgili değişik açıklamalar yapıldı. İlk etapta gözaltına alınanlar sahaya inenlerle alakalı değildir. Başsavcılığımızın verdiği bilgiye göre de bunlar müsabakaya giriş esnasında ve tribünlerde olaylara karışmış kişiler. 6222 Sayılı Yasa’nın hükümlerini yargı mensuplarımız uyguladı. Sahaya inerek şiddet uygulayan ve kamu malına zarar veren ve maçın tamamlanmasını engelleyen kişilerle ilgili olarak teknik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan sonra gerekli adımlar atılacak" şeklinde konuştu.
(İHA)