BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  DÜNYA

Hayatlarının son baharında resmi kayıtlara geçtiler

Kayseri’de 70 yaşın üzerinde 3 kadın, düzenlenen törenle nüfus cüzdanlarına kavuştu.<br/>Doğduklarından bu yana nüfus cüzdanları olmayan Nig...

Abone ol

Kayseri’de 70 yaşın üzerinde 3 kadın, düzenlenen törenle nüfus cüzdanlarına kavuştu.
Doğduklarından bu yana nüfus cüzdanları olmayan Nigar Özer (83), Kalender Yaldız (75) ve Sedika Aras (73), Melikgazi Kaymakamlığında düzenlenen törende kimliklerine kavuştu.
Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, ülkede saklı nüfusun giderek azaldığını belirterek, “1930, 1938 ve 1940 doğumlu 3 vatandaşımızın yapılan uzun çalışmalardan sonra nüfus cüzdanlarına kavuşma anını hep birlikte yaşıyoruz. Nüfus cüzdanlarımız beyan üzerine hazırlanıyor. Beyan yapılmadığında vatandaşlarımız kayıt dışı kalıyor. Biz buna saklı nüfus diyoruz. Ülkemizde saklı nüfus büyük ölçüde azalmış durumda. Vatandaşlarımız vatandaşlık haklarını kullanmak için nüfus cüzdanlarına artık daha kolay kavuşuyor. Yaşadıklarını belgelendiremedikleri için haklarını kullanamamışlar. Bu geciken zamandan sonra yapılan tahkikatlar neticesinde bugün nüfus cüzdanlarına kavuşmuşlar. Bu gecikmede devletimizin az buçuk payı var ise ben huzurlarında onlardan özür diliyorum. Bu insanlara bizim bir şekilde ulaşmamızı gerekiyordu. Bugün bu sevinci hep beraber yaşıyoruz. Henüz nüfus cüzdanını alamamış vatandaşımızın olduğunu görmüş olduk” diye konuştu.
Nüfus cüzdanına kavuşan Kalender Yaldız ise, “İlk kez kimliğim oldu. Bana hiç kimlik soran olmadı. Şimdiye kadar hastaneye hiç gitmedim. Ben hastaneyi bilmem. Bir kızım var. Onun kimliğini amcasının üzerine çıkarttık” şeklinde konuştu.
Yaldız, basın mensuplarının ne hissettiğini sorması üzerine, “Şimdi dünya benim oldu” dedi.
(İHA)