BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

Tuğluk Öcalan'dan talimat mı aldı?

Dün Abdullah Öcalan'ın 'bitirin' emriyle sonlanan açlık grevlerini bitiren Aysel Tuğluk'dan açıklama geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Cezaevinde devam eden açlık grevlerine hem kamuoyuna seslerini duyurmak hem de eylemcilere destek olmak amacıyla  ortak olan  Aysel Tuğluk İnternethaber'e konuştu.

CEZAEVİNDEKİLER BİTİRDİĞİ İÇİN BİZ DE BİTİRDİK

Taleplerimiz yerine getirilmeden grev sonlanmayacak demiştiniz, taleplerinizle ilgili bilmediğimiz bir gelişme mi var?

"Biz bu açlık grevlerine başlarken, cezaevindeki açlık grevleri bitirildiği anda biz de bitirecektik. Biz onlara talepleri sahiplenme anlamında onların yalnız olmadığını göstermek istedik. Onlar bitirince biz de bitirdik. Burada en önemli faktör şu, Sayın Öcalan'ın cezaevindekilere açlık grevini bitirin çağrısı. Onlar bunu esas aldılar, eylemin bitmiş olması taleplerin karşılandığı anlama gelmiyor. Fakat eylemin kendisi çok ciddi bir kamuoyu yarattı ve bu taleplerin haklı olduğuna dair bütün demokratik kurumlardan, STK'lardan, demokratik kesimlerden destek geldi.Bu talepler bütün kesimler tarafından haklı ve meşru talepler olarak görüldü. İktidar da bu talepleri takip etti,  bundan sonra bütün sorumluluk iktidara ait, ortaya ciddi bir eylem kondu, toplumsal taleplere dönüştü bu talepler, artık iktidar bu talepler karşısında adım atma zorunluluğu duydu. Anadilde eğitim hakkı talebi istiyoruz derken, bunun hemen gerçekleşmeyeceği biliniyordu ama bu konuda iktidarın önüne bir talep kondu artık bu konunun çözümü konusunda iktidar çözüm üretmek zorunda."

BUNU SÖYLEMEK SAHTEKARLIKTIR

Abdullah Öcalan'ın bu kararını milletvekillerinin daha önceden bildiği yönünde haberler geliyor, siz eylemin bitirileceğini biliyor muydunuz?

"Asparagas haberler üzerinden değerlendirme yapmak hiç doğru değil. Böyle bir şey elbette yok. Biz cezaevinde açlık grevine gidenlerin bu konuda çok samimi olduklarını gördük, bu grevlerin sonunda ölümler olabileceğini gördük, o nedenle biz onlara teklif sunduk, "siz bırakın biz başlayalım dedik. Bu söylenenler sahtekarlık gibi bir şey. Bilseydik çözüm süreci olduğunu, neden başlayalım ki ? Çok yanlış bir bilgi."

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Taleplerinizin gerçekleşmesi yönünde bundan sonrasında nasıl bir yol izleyeceksiniz?

"Mücadelemiz devam edecek tabi ki. Taleplerimiz Anayasal güvenceye kavuşuncaya kadar devam edeceğiz. Kürt meselesi çok ciddi bir sorun, çözümlenmiş bir şey yok ortada ve bir de şunu gördük ki, bu taleplerden vazgeçilmeyecek."

 
nesrin.yilmaz@internethaber.com

twitter.com/nsrnylmz