BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

2023 hedefleri tam gaz

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, partisinin 2023 hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ikinci 15 bin kilometre duble yol hedefini ortaya koyduğunu belirterek, ''2023 yılına kadar bu hedefe ulaşacağız'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılı bütçesi üzerinde milletvekilleri görüşlerini dile getirdi. Milletvekilleri, illerinin ulaşım sorunlarını anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, şehirlerarası yolcu taşımacılığının çoğunun karayolu ile yapıldığını belirterek, ''Bunun ülkemize getirdiği pek çok sakınca ve risk vardır'' dedi.

Demiryolu taşımacılığı alanında yapılan atılımların görüldüğünü vurgulayan Ayaydın, bölünmüş yollarla ilgili yapılan çalışmaları takdir ettiklerini, ancak bu yolların kalitesiz ve malzemeden çalınarak yapıldığını, bu yüzden de çok çabuk bozulduğunu iddia etti. Ayaydın, bölünmüş yolların, yapılırken iyi denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Ayaydın, denizyolu taşımacılığının istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

CHP'li Ayaydın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a, ''Adınız İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için geçiyor. Kaybedeceğiniz belli olan İzmir yerine, İstanbul ya da başka bir yerden aday olun'' dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, ilinde kaçırılan tekneler ile insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ileri sürerek, bunun önlenmesini istedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''Gayretleriniz var ama demiryolu taşımacılığı az'' dedi.

Hava taşımacılığında aşama kaydedildiğini dile getiren Kaplan, önemli bir güzergah olduğunu belirttiği Şanlıurfa-Habur otobanının yapılması gerektiğini söyledi.

MISIR'DA İSTİFA ETTİ, TÜRKİYE'DE ETMEDİ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ''En uzun süre görev yapan bakan oldunuz. Sizi tebrik ediyorum'' dedi.

Mısır'daki tren kazasından sonra Ulaştırma Bakanlarının istifa ettiğini, Türkiye'de ise hızlandırılmış tren kazasından sonra bakanın istifayı düşünmediğini ifade eden Çam, kaza sonrasında makinistlerin suçlu olduğunun söylendiğini bildirdi.

AK Parti'li Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan'ın göreve gelir gelmez ''15 bin kilometre duble yol hedefini'' ortaya koyduğunu belirterek, ''Bu hedefe ulaşmak için geceli gündüzlü çalışıldı ve 15 bin kilometre yol hedefi tamamlandı'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın şimdi de ikinci 15 bin kilometre duble yol hedefini belirlediğini dile getiren Şahin, ''Kısa zamanda çok işler yaptık, bu ikinci hedefe de 2023 yılına kadar ulaşacağız'' diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, ''Genelkurmay kavşağında neler oluyor? Bir kişi öldü. Orada metro çalışması var. Metroda bir sorun mu var, Melih beyin gitmesini mi bekliyorsunuz?'' sorusunu yöneltti.

KONYA'YA SİVİL HAVAALANI

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ilinde hava ulaşımında yaşandığını belirttiği sorunları anlattı.

Uçuşlarda sık sık tehirler yaşandığını iddia eden Kalaycı, Konya'ya yeni bir sivil havalimanı yapılmasını istedi. Kalaycı, Konya'nın yeni otoyol projeleri arasında yer almasını da talep etti.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, ''Türk Hava Yolları (THY) adeta, Hamdi Topçu'nun çiftliği'' dedi. Yüzlerce kişinin işten atıldığını ifade eden Çetin, ''Hamdi Topçu sizden, diğer bakanlardan daha yukarıda mı da ona söz geçirilemiyor? Topçu'nun çiftliğinde genel müdürler, daire başkanları ne kadar maaş alıyor? Basına yansıyan rakamlar, sizin, Cumhurbaşkanı'nın ulaşamadığı rakamlar'' diye konuştu.

Çetin, ''İmralı'ya gidecek olan koster yenilendi mi, açlık grevleri koster karşılığı mı bitirildi?'' diye sordu.

METRO HATLARI NE ZAMAN BİTECEK

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın önünde meydana gelen, bir vatandaşın hayatını kaybettiği göçüğü gündeme getirdi.

Vatandaşın, birinci göçüğe müdahale edilmemesi sonucu meydan gelen ikinci göçük sonrasında hayatını kaybettiğini iddia eden Nazlıaka, göçük sonrasında hemen olay yerine gittiğini söyledi. ''Orada bürokratların, sizin, valinin, belediye başkanının olmaması düşündürücüdür'' diyen Nazlıaka, böyle bir göçüğün batı ülkesinde yaşanması durumunda, o şehrin belediye başkanının istifa edeceğini, hatta bakanın bile istifa edebileceğini öne sürdü.

Başkentte artık insanların yolda yürürken ''Başıma bir şey gelir mi?'' diye düşündüğünü kaydeden Nazlıka, göçükte hayatını kaybeden vatandaşın ailesine tazminat ödenip ödenmediğini sordu.

Aylin Nazlıaka, raylı sistemlerin, Ankara'da toplu taşıma içindeki payının yüzde 11 gibi düşük bir oran olduğunu söyleyerek, yarım kalan metro hatlarının ne zaman tamamlanacağını öğrenmek istedi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, uçak biletlerinin pahalı olduğunu iddia ederek, ''Bir uçakta bir bilet 99 liraysa ve o uçakta başka bir yolcu 350 liraya uçuyorsa, burada haksızlık var demektir. Sizi yanıltıyorlar, uçak biletleri çok çok pahalı. Uçuştan bir gün önce bilet alındığında 350-400 liraya geliyor bilet, hatta Bodrum gibi turizm merkezine olursa uçuş, 500 lirayı bulabiliyor'' dedi.

''THY'de grevden dolayı işten atılan 300 kişiyi hazmedemiyoruz'' diyen Aslanoğlu, bu kişilerin haksız yere atıldığını söyledi. Aslanoğlu, Bakan Yıldırım'dan bu işe el koyarak çözmesini istedi.

Aslanoğlu, Ankara'da otobanda bir çıkışta bir de girişte turnikeler olduğunu belirterek ''İstanbul'un suçu ne? İstanbul'a haksızlık yapamazsınız. İstanbul içinde para alamazsınız, turnike bir İstanbul'un girişinde bir de çıkışında olmalı'' diye konuştu. Aslanoğlu, İstanbul'da boğaz köprülerinden para alınamayacağını ifade etti.