BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'a kardeşim diyorlar!

90 gün Suriiye'de rehin tutulduktan sonra CHP'nin girişimleriyle özgürlüğüne kavuşan Cüneyt Ünal'ı getiren CHP heyeti hakkındaki polemikler sürüyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın "Bu bir şovdur, özellikle Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz Esad'ın Türkiye organizatörüdür" açıklamasının ardından suçlamalara maruz kalan CHP Milletvekili Refik Eryılmaz'a ulaştık. İnternethaber'e konuşan Eryılmaz, "Şamil Tayyar'ın ne söylediği hiç önemli değil" dedi ve duruma açıklık getirdi:

ŞAMİL TAYYAR'I CİDDİYE ALMIYORUM

"Şamil Tayyar'ın Türkiye'de gelilşen bazı olaylar karşısındaki tavrını Tüm Türkiye biliyor, olayı provake etmeye çalışan bir anlayışla hareket ediyor onun için ne dediği hiç önemli değil. Biz insani bir görevi yerine getirdik." Tutuklu gazetecilerin aileleri kendilerine defalarca başvurdular, hiçbir cevap alamadılar, sonra bize başvurdular, Sivil Toplum Kuruluşları da bu konuda bize ciddi taleplerle geldi, biz de ciddiye aldık ve Cüneyt'i aldık geldik."


KİMİNLE GÖRÜŞECEKTİK

"Biz Suriye'de Devlet Başkan'ı Esad'la görüşmeyecektik de kiminle görüşecektik? İmralı'ya gidip PKK lideri ile mi görüşecektik onların yaptığı gibi. Bir taraftan, her gün onlarca askerimizi şehit eden PKK lideriyle göşürüm diyeceksin, bşir taraftan da gazeteci bir vatandaşımızın 3 aydır kendi kaderine terk edeceksin. Biz getirince bizi Baasçı olmakla suçlayacaksın.

Başbakan 1.5 yıl önce bu adama kardeşim diyordu, birlikte tatile gidiyorlardı, Esad o dönem Baas Lideri değil miydi? Bütün Dünyanın terör örgütü dediği El-Kaide militanlarına özgürlük savaşçısı diyorlar, Şimdi bunlarla nasıl, neyi konuşabiliriz. Dün ölen 5 şehidi düşünmeden, PKK Lideri ile görüşebiliriz açıklaması yapıyorlar, sonra da bize bir gazeteci arkadaşımızı aldık diye suçlamalar yöneltiyorlar. Bu abesle iştigaldir. Konuştukça komik duruma düşüyorlar."

ABDULLAH ÖCALAN'A KARDEŞİM DİYORLAR

"Biz Esad'la görüştük diye bizi suçlayan bu adamlar, kendileri 30 bin insanın katili olan İmralı canisiyle sarmaş dolaş oluyorlar, şimdi ona kardeşim demeye başladılar. Biz meşru bir Devlet Başkanı ile, bir Türk gazeteciyi kurtarmak için görüştük. Ben bunların söylemlerini ciddiye almıyorum. ŞAmil Tayyar'ın söylediklerini de hiç ciddiye almıyorum. Bu açıklamalar, sağlıklı bir insanın, sağlıklı bir siyasetçinin yapacağı açıklamalar değil. Türk halkı bizi takdir ediyor, telefonlarımız susmuyor, sürekli tebrik alıyoruz."

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Kusura bakmasınlar ama bu açıklamalarla kendi basiretsizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Meclis Başkanı aradı teşekkür etti, Cumhurbaşkanı'nın açıklaması var. Bu olay, üzerinden siyasi değerlendirme yapılacak bir olay değildir. Biz de siyasi bir değerlendirme yapmamaya gayret ediyoruz, bu insani bir durumdur. Olayı çarpıtmaya çalışmak onların acizliğini ortaya koyuyor. "

"Biz basın özgürlüğünü ve barışı savunmaya devam edeceğiz, bundan rahatsız oluyorlar. Türkiye'de onlarca gazetci de göz altında, halkın bunu sorgulamasından da rahatsızlar."