BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yüreğin yetiyorsa idamı getir!

Abdullah Öcalan'ın talimatıyla biten açlık grevleri MHP cephesinden sert tepkiler alıyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Konuyla ilgili İnternethaber'e konuşan MHP Milletvekili Mehmet Şandır, hükümete karşı oldukça tepkili.

Öcalan'ın talimatı sonucu açlık grevlerinin bitirilmiş olmasını PKK ile hükümet pazarlığı olarak değerlendiren Şandır şunları söyledi:

BU BİR UTANÇ VESİKASIDIR

"Türkiye açısından tarihte görülmemiş bir zillettir bu. AKP Hüküğmetin'nin sebep olduğu bir utanç durumu. 20 bin insanımızın katilinin Türkiye'nin gündemini belirlemesini kabul edemeyiz. Bu durum AKP iktidarı için bir utanç vesikası olarak tarihe geçecektir."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU AKP'DİR


"Hükümet PKK Terör Örgütü'ne teslim olmuştur, hükümetin bölücü terörle mücadelesine biz sürekli destek verdik ama desteğimizşin hangi noktalara ulaştığını bu olayla da görmüş olduk. Biz AKP'nin terörle mücadele arayışında değil mutabakat arayışında olduğunu gördük. Bu da gösteriyor ki, AKP bölücü terör örgütüne taşeronluk yapıyor ve ülkeyi adım adım bölünmeye, parçalanmaya sürüklüyor. Artık AKP ile topyekün mücadele zamanı gelmiştir. Türkiye'nin en önemli sorunu AKP iktidarı ile yönetiliyor olmasıdır. Türkiye'yi AKP yönetiminden kurtarmak, milli, milliyetçi bir siyeasi yönetime kavuşturmak için halkımızla mücadele edeceğiz.

MİLLETLE DALGA GEÇİYOR


"Sayın başbakan idam cezasını ortaya attı, halkın aklıyla alay ediyor. Hem idam konuşuyor, hem eli kanlı katille müzakere yapıyor bu topluma ve millete hakarettir. Biz idam konusunda hodri meydan diyoruz, başbakana sesleniyorum; yüreğin yetiyorsa, Abdullah Öcalan'ı da kapsayacak şekilde idam cezasını geri getir, biz MHP olarak her türlü desteği veririz."