BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Trakya'nın kıyı ucunda keşfedilmemiş bir cennet!

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş adeta keşfedilmemiş cennet bir ada olan İğneada da girmedik iğne deliği bırakmadı ve Trakya bölgesinin önde gelen turizm yatırımlarından olan İğneada Resort Hotel & Spa’ı da kaleme aldı



İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş adeta keşfedilmemiş cennet bir ada olan İğneada da girmedik iğne deliği bırakmadı ve Trakya bölgesinin önde gelen turizm yatırımlarından olan İğneada Resort Hotel & Spa’ı da kaleme aldı.
 



İğne Atsan Yere Düşmez
 

Yaz aylarında, yerli ve yabancı turistlerin çok amaçlı tatil durağı olan ve adeta iğne atsan yere düşmez diye ifade edebileceğimiz İğneada’yı, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde ziyaret ettim, gezdim, gördüm, inceledim, düşündüm ve bu gezi yazısını yazarken kalemimden çıkan kelimeler, kalbimin doğaya,denize, uçsuz bucaksız maviliklere ve yeşilliklere karıştığı cümleler oldu.


Ülkemizde dört mevsim 7 den 70’e tatilcilerin, vazgeçilmez tatil  tutkusu olabilecek kadar zengin bir coğrafyaya sahip İğneada’ya gidilmeli… 

Emeti Teyzenin Düşü 


Emeti Teyze , Çocukları Toplamış Başına Anlatıyordu… 

“Bir hayal kuralım şimdi, sizi öyle bir yere götüreceğim ki çocuklar, atlarınıza gök yüzündeki kuşlar yol gösterecek, kuğular, kazlar, ördekler selamlayacak, ormanda sevimli ağaçkakanlar, kelebekler, böcekler sizinle konuşacak. Orman gülleri, salkım çiçekler etrafınızı saracak ,altın rengi nehirlerden geçip, geyikler, sincaplar, kurtlar, karacalar ve daha bir çok sevimli hayvancıklar kafese konmamış, alabildiğine özgür evleri olan  Longoz ormanlarında sizleri selamlayıp yol gösterecekler. Ansızın sahile vuran dalgalarda, atlarınızla ilerlerken birde bakmışsınız Akdeniz foku (Monachus Manachuslar) size gülümseyecek. Deniz kızı ise sizleri görünce çok mutlu olacak. Sizi götüreceğim yerde doğanın ve çevrenin kirlenmediği dostluğun din, dil,ırk, cinsiyet tanımaksızın birleştiği, yeşilin ve mavinin sonsuzluğunda düşlerin gerçek olduğu bir cennet orası kuzucuklarım” diye devam ederken, köhne sobanın kenarında hepsi çoktan hayale dalmıştı… 

Emeti Teyze köy köy dolaşıp çapa, maşa, kanca satardı, arada birde fala bakardı. Derken bir gün oğlu kendini astı, gelini felç oldu, Emeti teyzenin de bedeni yorgun düştü. “Gençler üzülmesin” diyor “onlar mutluluğu hak ediyor” diye de ekliyor Emeti teyze. O bir Roman ve İğneadalı… “Kızancıklarım yapacak ekmekçikleri, yiyecekler Allah’tan umut kesilmez”. 




İğneada nın Senaryosu Film Olur
 

Tarih 5 Ağustos 1944 

Romanya’nın Köstence limanından hareket eden Morina, Bülbül  ve Mekfure adlı üç gemi Yahudi mültecilerin II.Dünya savaşı yıllarında Nazi işgalinden  kurtulabilmek için denize açıldığı gemilerden bazılarıydı. 

5 Ağustosta Morina İstanbul’a  ulaşıyor, ama Mefkure İğneada açıklarında saldırı sonucu batıyor. Yaklaşık 250 kişi hayatını kaybediyor, 54 kişi kurtuluyor ve Bülbül gemisi İğneadaya geliyor. Mülteciler İğneada dan Vize ye  ve  Çerkezköy üzerinden de İstanbul’a götürülüyor.

Ancak Veronica ve kocası Vladislav İğneada da kalıyor çünkü Veronika 9 aylık hamile. Bülbül gemisindeki bir doktorla köyün ebe anası bir köy evinde bebeğin dünya ya gelmesine yardımcı oluyor. Vera bebeğini dünya ya getirdiğinde adı İğneada olsun diyor. Bu doğumu yaptıran doktorun kızı 2009 yazında İğneada ya geliyor Varda L.Daniel Amerika da yaşayan ve bu hazin trajedinin izinde dünyayı dolaşanlardan. Yine Amerika da yaşayan Yumi Schleifer, eşi,oğlu ve geliniyle birlikte İğneadaya geliyor 7 ve 11 yaşlarındaki iki kız kardeşini

Mefkure isimli gemide kaybedip, akıbetini aramak için İğneadaya gelenlerden.

Bu yıl 5 Ağustos ta  denize açılarak İğneadalılar çiçekler bırakarak bu günü anacaklar.

İnsani duyarlılıklarını tüm dünya kamuoyuna gösterecekler. 

İğneada Resort Hotel & Spa yönetim kurulu üyesi Emre Sağışman Varda hanımla konuşurken gözyaşlarına boğuldum diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 




İğneada ya Genel Bir Bakış
 

İğneada Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir belde. Yıldız (Istıranca ) dağlarının deniz ile buluştuğu noktada, dünyada nadir bulunan Longoz (su basan) ormanlarıyla kaplı Erikli, Mert, Zindan dere, Saka, Hamam gölleriyle çevrili Türkiye’nin kuzey batıdaki son noktası Beğendik köyü, Mutlu(rezve) deresi ile de Bulgaristan sınırı olan ilginç bir coğrafyanın ta kendisi. 




Nüfusu kış aylarında 2000 civarındayken yaz aylarında ise yaklaşık 15 misli olan, ekmek fırınlarının yazın adaya taşındığı, turizmde ülkemizin Trakya bölgesinde gelişen bir değeri olarak dikkatleri çekiyor.

Bölgenin turizm bölgesi olarak seçilmesi, geleceğinin de Turizmde değer kazanacağının sinyallerini veriyor. Trakya bölgesinin de turizm de gözbebeği olmasını sağlıyor. 

Keşfedilmemiş doğası,  çok yönlü turizm alternatifleriyle herkesin merak ettiği ve tatil planlarına eklediği bu şirin belde 4 mevsim tercih edilebilecek bir turizm cenneti. 



Astım Hastalarının Doğal Tedavi Merkezi
 

İğneada muhteşem havası ile şehir yaşamında karbon monoksit yutan ciğerlerin temizlenmesi ve adeta oksijen sarhoşu olmasına sebep olan bir atmosfere sahip.



Tohumdan çıkma ulu ormanları,  kuşların göç yolundaki durakları ve göl kenarlarındaki yürüyüş parkurlarıyla dikkatleri çekerken. Istıranca dağlarının nadide çiçeği  
Ericaceae (Orman Gülü) pembe , mor ve binde bir açan bembeyaz çiçekleriyle görebileceğiniz güzelliklerden yalnızca bir kaçı… 

Film Setleri İğneadayı Hedef Aldı 




Birçok belgesel,dizi ve sinema filmi yapımcısı İğneada  ve çevresinin doğal yapısını ve doğal güzelliklerini beyaz cama taşımak için  tercih etmesi de İğneada Turizmine büyük katkılar sağlayacak süphesiz.
 

Bir balıkçı kasabasında geçen kırık bir aşk öyküsünün anlatıldığı “ Beni de Götür” isimli film önümüzdeki günlerde vizyona girecekken, birbirinden ilginç mantarların bulunduğu bölge mantar belgeseli için de film yapımcılarının gözdesi oldu. 



Sırrı  Beyle Sırra Kadem Bastık
 

İğneada ve çevresinde girmedik iğne deliği bırakmaksızın tozu dumana kattık… 

Karla kaplı kayın ormanlarından geçip köy köy, dolaştık. Dupnisa mağarası

Trak mezarları, avcılar köyü, Fatihin döküm haneleri, Ceneviz kalesi,



liman köy derken, Sisli oba köyü, Beğendik köyünde Mutlu deresinden  Bulgaristan sınırımıza kadar ulaştık.
 

Altın Dereyi geçtik, Bulanık Derenin tam ortasında jeepimiz  kuma saplandı. 



Doğa, o kadar tutkulu bir şekilde çekim gücüyle bizi kendisine çekti ki Longoz ormanlarının arasında dur durak tanımaksınız ilerledik .Bölgenin yaşlı kurdu Sırrı bey bu dereyi de aşarız Evvel Allah diyip yola devam etti. Taki; jeepimiz kuma saplanana kadar.




Bulanık dereni tam ortasında suların sesini dinlerken,  kuşların cıvıldayışı, ağaç kakanların sesleri ,Longoz ormanlarının fısıltısı geçirmiş olduğumuz tehlikenin bile farkına varmamızı engelledi. Soğuk ve kar içimizi üşütüp



jeepten inerek karaya çıktığımızda sırıl sıklamdık. Sırrı bey dereyi geçemese de cebinde kalan son mendil parçasıyla ateşi tutuşturmayı başarıp, traktörler ve çekiciler yardımımıza ulaşıp jeepimizi çekene kadar ısınmamızı sağladı.
 




Aydınlık Bir Köy

Liman Köy 

Çaycısı kadın, kadınlarının kahvesine gidip fikir alışverişi yaptığı, konuk evi olan kütüphanesinde Tülin, Elçin, Sermin, Seval, Metin, Özgen, Akın hepsi pırıl pırıl

Hoş geldiniz köyümüze diyen kitap kurdu çocuklar, monopoli den tutun , çizgi filmlere, sokaktan topladıkları atık pet şişeler ve kutulara yaptıkları zürafaya kadar, köyde şenlik var diye tiyatro şenliklerinin uçurtmaların uçurulduğu bir köy. 

Asuman Gökyıldız kızı Sıla ile kütüphaneden ödevini araştırırken “köyde oturuyoruz ama çok şanslıyız”diye anlatırken bütün köylerimiz keşke böyle olsa dedim içimden.  



En İyi Balık Balıkçının Teknesinde Yenir

İğneada’ dada Kalkan Yenir  

İğneada kalkanı bambaşka. “Romanya’da da tuttum bu balığı ama lezzeti bulamadım.

13 yaşımda beri denizdeyim yaşım kırk sekiz oldu , Kara denizin Kalkanı gerçekten çok lezzetli diyen balıkçı İbiş Reis, tekiri, kefali,uskumrusu,hamsisi bambaşka.



Mersin balığı kaçırdık bitirdik, uskumruyu kaçırdık derken balığı balıkçı pişirecek.

Tekirimiz de güzel olur ama Kalkanımız da lezzeti bambaşkadır” diye ekledi. 

Fatih Sultan Mehmet’e İstanbul’u Aldıran Dökümhaneler 

Fatih'in dökümhaneleri diye bilinen demir madenlerinin bulunduğu bir yerleşim yeri olan Demirköy, ziyaretçi akınına uğrayan Dipnisa mağarası, trak mezarları ile dikkatleri çekerken İstanbul’un Fethinde Edirne Dökümhanesiyle birlikte önemli bir rol oynamıştır hatta Macar kralının bir dönem Bizanslıların emrinde çalıştıktan sonra,



Fatih Sultan Mehmet’in Döküm Ustası olarak yanına aldığı Macar Döküm ustası Samalocuk’un (Demirköy) demiri bende olsa dünyayı fethederdim diye hayranlığını belirttiği Demirköy de dökümhanenin projelendirme çalışmaları devam ediyor. Demirköy ün çileğinin kokusu ve fasulyesi bölge halkının vazgeçilmezi…
 




Hamdi Bey Köyü’nün Kasabı Dertli
 

29 Haziran 1891 de biten ev , evin sahibi Rum bir kasap, borçlulardan alacaklarını

bir türlü toplayamayınca çareyi evinin altındaki işyerinin  duvarlarına borçlularının listesini ve alacaklarını yazmakta bulmuş. O borçlarını toplaya bildi mi bilinmez ama şu an ki evin sahibi hanım efendi hayatından memnun ne alacağım var ne vereceğim diyor. 


 

Av Mevsimi Gösterimde

Hayde gidelum hayde Dağa k'arayemişa

Sinema severlerin büyük bir ilgiyle izledikleri film Av Mevsimini henüz izlemişken,



Avcılar köyünde kendimi bulduğumda bölgenin av turizminde doğru kullanımı ve açılımı ile tüm dünyadaki av tutkunlarının da buraya gelmesine büyük bir etkisi olacak. Geçimini ormancılık ve hayvancılıkla sağlayan bir köy.  Filmin sonunda Av Mevsimi  bitti derken bakış aralığını değiştirip bölgenin turizm değerlerinde daha etkili kullanım alanlarının önü de açılmalıdır.
 



Trakyanın Yıldızı,  İğneadanın Gözbebeği Bir otel
 



İğneada Resort Hotel & Spa
 

İğneada turizminin gelişmesinde ve hak ettiği değere ulaşmasında büyük bir rol oynayan ve nereden bakarsanız bakın adanın yıldızı olarak parlayan büyük bir çabanın ve özverinin sonunda Türk Turizmine kazandırılan bir otelin öyküsü.

Çevre ve doğa oteli konseptiyle lüks ve konforu birleştiren dört mevsim tatilin gerçek adresi, İğneada Resort Hotel & Spa bölgenin kaderini de değiştirdi.



12 ay boyunca  kapılarını ve gönüllerini misafirlerine açan otelin yönetim kurulu Üyesi Emre Sağışman hedefimiz butik anlayışıyla 126 odamızla misafirlerimize birebir hizmet ve servis anlayışıyla İğneadamızın doğal ve çevre güzelliğini,uçsuz bucaksız denizimizi, göllerimizi yöresel lezzetlerimizi  misafirlerimizle buluşturuyoruz.
 



Akordiyon Gibi Bir Otel
 

Küçük paketlerden büyük hediyeler çıkar diye boşuna söylenilmemiş İğneada Resort Hotel &Spa  da her türlü istek ve ihtiyaca cevap verebilecek ayrıntılarla dolu bir otel olmuş başlangıçta küçük gibi görünen içerisine girip incelediğinizde bir çok güzelliği size sunabilen kullanım alanlarını denize sıfır noktada yaşadığınız bir otel. Adımınızı attığınız anda denizdesiniz, dalga sesleri farkında olmadan sizi uçsuz bucaksız kara denize alıp götürüyor. 



İğneada da Tatil Yapılır

Bambaşka Bir Tatil 

İğneada oldukça bakir bir bölge ve turizm de de yeni yeni geliştiği için bozulmamış kendine özgü bir yapısı var. Hem doğal bir atmosferi yaşayıp ama  lüks konforlu şık bir otelde de tatil yapayım diyorsanız İğneada Resort Hotel & Spa tercih edebilirsiniz. 

İstanbul’un yeni Gözdesi 



İstanbul da İstanbulluların hafta sonlarında dahi olsa sıklıkla tercih ettiği yeni bir  tatil anlayışı

olan otel yaz aylarında % 100 doluluk oranlarıyla sezonu geçirirken kış aylarında yoğun bir ilgiyle hizmet vermeye devam ediyor. 

dan otelin internet sayfasını ziyaret edip rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 


 

360 Derece Deniz ve Göl manzaralı Odalar

Otellerde deniz manzaralı  bir oda da konaklayabilmek bir şansken, İğneada Resort Hotel & Spa da hem deniz hem göl manzarasını bir arada yaşayabileceğiniz konforlu ve şık odalarında tatilinizi geçirirken, otelin önünde bekleyen faytonlarla da  çıkılan nostaljik turlar size İğneadanın güzelliklerini ayrı bir keyifle yaşatacaktır.  

Hover Craftlarla Keşif Turlarına Ne Dersiniz ? 

Longoz ormanlarının arasındaki keşfedilmeyi bekleyen göllerin üzerinde hover craftlarla keyifli bir gün İğneada Resort Hotel & Spa misafirlerini bekliyor. 

Ama bununla da bitmiyor rüzgar sörfünden tutunda paraşüte kadar tüm su sporları da hizmetinize sunuluyor.  


 

Amaca yönelik toplantı  ve organizasyonlar için kullanılabilir Toplantı Salonlarıyla

daha ilk yılında bir çok ilaç firmasının ve şirketin gözdesi olmuş İğneada Resort Hotel & Spa. 




Longoz Spa’a da Nokta Atışı
 

Kapalı havuzu & jakuzi, Türk Hamamı, geniş ve modern saunası, buhar banyosu ve aile banyosuyla günün yorgunluğunu suyla gelen sağlıkla çıkarırken gerçek masaj keyfi için

Hiç çekinmeden Balili masaj ekibini tercih edebilirsiniz.

İster antistress masajı, ister otantik tahi masajı , vücut bakımları hangisini istiyorsanız tercih sizin… 


 

İğneada Resort Hotel & Spa‘nın Minik Turizmcileri 

İğneada Resort Hotelinin Genel müdürü Erçin Çorba bizzat kendi ilgilenerek İğneadanın minik turizmcilerine turizm öğretiyor ve onların topluma kazandırılması konusunda  büyük bir titizlik gösteriyor, çaba harcıyor. Bizzat okulları ziyarete giderek İğneadalı  minik öğrencilerin derslerini iyi çalışmalarını ve okul devamlılıklarını takip ederek başarılı olanlarını otelde misafir ediyor küçük Yunusun  başarısını profiterollü bir pastayla kutlarken , Emre Amca sınıfımı başarıyla geçip, yazın otelde çalışmak istiyorum diyor. 





 
Bir fikriniz Vardır, Lütfen Söyleyin Bizim İçin Değerlidir 

İğneada Resort Hotel & Spa ailesi olarak otelimizin ilk yılını bir çok şey sığdırarak geçirdik, misafirlerimizin otelimize göstermiş olduğu ilgiye layık olmak için kendimizi durmaksızın geliştiriyoruz, düşünüyoruz nasıl daha da iyisini sunabiliriz diye ekip çalışması yaparak önemli kararlar alıyoruz ve bu kararları alırken en büyük kriterimiz misafirlerimiz. Misafirlerimizle büyüyoruz. Bizim için en büyük mutluluk misafirlerimizin otelimizden ayrılırken yüzündeki tebessümü… 



Yöresel Menüler de İddialıyız 

Karadeniz den çıkan en lezzetli balıkları mutlaka misafirlerimize tattırıyoruz aynı zamanda da Yöresel Lezzetlerde gerçekten isim olmuş markaları, tatları misafirlerimize sunuyoruz. 

Örneğin: 

Soğuk kış günlerinde ateşler yakıp kar,doğa ve deniz manzarasında Yenice Sucuğunu misafirlerimize özenle hazırlarken sıcak şarap servisiyle de hem damağa hem mide ye hitap ediyoruz. 



Evimize alışveriş yapıyormuşuz gibi özenle seçtiğimiz, kontrollerini tamamladığımız yiyecek ve içekleri hiçbir maliyetten kaçmadan açık büfemizde misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz.



Thracia A La Carte Restaurant ta  şömine ve manzara eşliğinde değişik yemek alternatifleri sunarken , dileyen misafirlerimize de Yöresel menüler sunuyoruz.
 

Toprağında demir madeni olduğu için tadı tatlı olan, 1 yıl nadasa bırakılıp 1 yıl üretim yapılarak  elde edilen yöre halkının  çek bir paspala dediği Kurufasulye , Boşnak böreği gibi yöresel tatlar üzerine aşçılarımız özenle çalışıyor       

Yöresel Tatlar 

Boşnak böreği     

Gacal mantısı

Çömlekte paspala fasulyesi

Kızılçık şurubu

Çilek Şurubu 

İğneadanın kekiği bol , etine doyum olmaz. Şen Et ürünlerinin özenle seçilmiş etlerinden yapılan lezzetli yemekleri geniş açık büfemizde kullanıyoruz.  



Nostaljik Çek Çek ile Haydi Gidelim Fenere
 

14 yılı aşkın bir süreyle iğneadaya ev sahipliği yapmış olan tarihi fener adeta iğneadanın sembollerinden olmuş. Emre Sağışman ;“Nostaljik çek çeklerle misafirlerimize fener turu yaptıracağız. Fener projemizde çok amaçlı eşi benzeri olmayan, otele bağlı ama otelden de bağımsız tatil kompleksini hizmete geçireceğiz”.dedi 

İçerisinde seyir terasları, çocuklar için oyun, yetişkinler için dinlenme alanları, havuzu,denizin üstünde discosu ve restaurantı ile tüm bölgenin gözdesi bir projeye imza attık.

İğneadanın hak ettiği değere ulaşması için elimizden gelen her şeyi yaparız ve yeni projelere her zaman açığız. 




Milli parkların Turizme Yönelik Kullanımını Aktif Hale Getirmeliyiz
 

Çevre bilincini işlevsel olarak turizm alanları oluşturup aktif olarak kullanabilmeyiz. Orman içerisinde kurulacak istasyonlarla , doğada yaşam alanları oluşturup çocuklarımızın kendilerini rahat hissedip eğlenip oyunlar oynaya bileceği yerler yaparken, bisikletler,faytonlar, jeep safari turlarıyla da tatilleri renklendiriyoruz. 



İğneada Turizm Bölgesi !
 

İğneadanın devlet tarafından turizm bölgesi ilan edilmesi bölgenin kaderini değiştirecek. Buraya gelecek yeni yatırımcılar, doğal yapıya sahip çıkacak yatırımlar yapmalı. İğneadaya gelen yada yaşayan her birey çevre temizliği ve bakımına özen göstermeli. 

İğneada Resort Hotel & Spa’nın Roof unda Mr.Zago dan Müzik Resitali 

Her gece canlı müzikte müziğin yıllanmış şarabı üstat Hüseyin, geniş repertuarıyla müzik resitali sunuyor.  

Yeni yıla Girerken  Yeşim Salkım ve Nalan İğneada Resort Hotel& Spa ‘da  

İğnedaya olan tutkunluğunu her fırsatta dile getiren Yeşim Salkım da İğneda Resort Hotel müdavimlerinden . Doğacak kız çocuğuna bile ada ismini veren ürün sanatçı, yeni yıla İğneada Resort Hotel & Spa da sahne alarak girecek.  



Bize Bir Kere Uğrayın Hep Geleceksiniz
 

Otelin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bey tamı tamına bir Otel misafiri. Alçak gönüllü ve mütevazı kişiliğiyle personelinin gönlünde taht kuran Ahmet Bey yıllarca değişik Otellerde ailece tatil yaptık çocuklarımın tatil seçimi konusunda ne kadar önemli bir role sahip olduklarını anladım. Ben bir otele gittiğimde ne istiyorsam nasıl ağırlanmak istiyorsam bunları otelimde görmek istedim ve çeyrek şekerle demli bir çay,




otele geldiğimde lobideki pastanemize oturunca beni mutlu ediyor. Ben iyi bir misafirim, misafir gözüyle baktığım içinde daha iyi eleştiri yapıp eksiliklerimizi görerek olumlu motivasyonlarla ekibimizi motive ediyorum.

Paranın geçmediği bir bölgeye böyle güzel bir yatırımını kazandırdığımız için çok mutluyum. İğneada için göreve her zaman hazırız. 

İğneada Turizm Yelpazesi 

Deniz turizmi

Doğa turizmi



Trekking

Jeep safari ve off road yolları

Av turizmi



Motosiklet tutkunları

Fotoğraf tutkunları

Bisiklet turları



Fayton ve çevre yürüyüşleri
 

Bazı  İnsanlar Asla Unutulmaz  

İğneadalıların Orhan Abisi 

İğneada onun için bir sevdadan daha öteydi. İğneada var olsun diye yaşadı. Varlıklı olmaktansa var olmayı tercih edip başaranlardan olarak hayata gözlerini yumdu. 

Benim Cennetim dediği iğneadası  Orhan Uyanık için hep özeldi Benim Cennetim İğneada isimli kitabında iğne adada insanlar doğdular,yaşadılar ve öldüler demişti.dağlarda

odun kesmiş, torluk yakmış, bin bir emekle odununu, kömürünü iskeleye taşımış, önemsenmemiş, yok sayılmış, ezilmiş ve halada ezilmekte olan garip orman köylülerini,

Akşam Güneşi Batarken yada Şafak vakti,

Kim bilir Hangi Umutlarla

Kara denizin serin sularına ağlarını bırakan balıkçıların

Bu Coğrafyada Yaşamış,Adı  Sanı unutulmuş iğneadayı sevmiş

İğneada için çalışmış tüm İnsanların Aziz Hatırasına

Saygılarımla Demiştim Beni Cennetim İsimli Kitabında

Orhan Uyanık İğneada 2006 da  

Bu yazıda İğneadalıların Orhan ağabeylerine Hediyesi Olsun

Yerin Dolmaz Orhan Abi … 



“Yazana zahmet çektirmeyen, okuyana zevk vermezmiş ”
 

Son durak İğneada yeni bir tatil yazısında görüşmek üzere.