BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota C segmentine başlıyor

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2013 yılının haziran ayında ''C segment'' modelini üretmeye başlayacaklarını açıkladı.

Abone ol

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 2013 yılının haziran ayında ''C segment'' modelini üretmeye başlayarak tam kapasiteye yaklaşacaklarını söyledi.

Özer, Toyota Türkiye'nin Arifiye ilçesindeki fabrikasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Toyota Türkiye olarak ürettikleri otomobillerin yüzde 90'ından fazlasını ihraç ettiklerini belirtti.

Otomotiv sektöründe yılın 6 ayının geçen yıla oranla çok iyi geçmediğini ifade eden Özer, ''Genelde beklenti ikinci 6 ayda sektörün kısmen daha iyi olacağı, biraz daha toparlanacağı ve yıl sonunu 800 bin adedin üzerinde kapatacağı yönünde. Olumsuz bir hava yok ama geçen seneye kıyasla biraz daha adetlerde azalma olacak. İlk 6 ay geçen seneki seviyelerde üretim yaptık. İkinci 6 ay bu üretim rakamımız daha da düşecektir çünkü modellerimizden bir tanesini üretmeyi durduracağız. Fakat önümüzdeki yıl haziran ayında 'C segment' dediğimiz yeni modelimizi üretmeye başlayarak tam kapasite seviyelerine yaklaşacağız'' diye konuştu.

''3 bin 600 kişiye ulaşacağız''

Özer, gelecek yıl haziran ayından itibaren üretim hızlarının mevcudun iki katına çıkacağına dikkati çekerek, üretimine başlayacakları ''sedan'' otomobilin orta büyüklükte olacağını, henüz isminin belirlenmediğini söyledi.

Üretimini yapacakları yeni modeli ''C segment sedan'' olarak nitelediklerini ifade eden Özer, şöyle devam etti:

''Yeni sedan' dediğimiz modeli önümüzdeki haziran ayında üretmeye başlayacağız, kapasite kullanımımız artacak, üretim sayılarımız artacak. Bunun gereği olarak da ocak ayından itibaren hatta aralık ayı sonundan itibaren çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 700-800 arkadaşımızı işe alacağız. Tam kesin tespit edilmedi ama 700'ün üzerinde olacağı kesin, 800'e yaklaşacaktır. Toplam çalışan sayımız kendi personelimiz olan 3 bin 200 civarına ulaşacak. Müteahhit elemanlarıyla birlikte onları da bir 400 kişi sayabiliriz. 3 bin 600 kişiye ulaşacağız.''