BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

TIME 2014 'Yılın Kişisi' Ebola'yla savaşan sağlık görevlileri

TIME dergisi bu yıl Ebola'yla savaşan sağlık görevlilerini 'Yılın Kişisi' seçti. Derginin sıralamasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de yer aldı. Dergi Barzani'yi 'Fırsatçı' olarak tanımladı.

Abone ol

TIME dergisi, Batı Afrika'da Ebola ile mücadele eden sağlık görevlilerini 'Yılın Kişisi' seçti.

Dergi, Ebola'yla mücadelede 'cesaret ve merhamet gösteren' doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık görevlilerinin isimlerini paylaşıp hepsini kutladı.

TIME editörü Nancy Gibbs, "Dünyanın geri kalanı bir grup kadın ve erkek (Ebola'ya) göğüs gerdiği ve mücadele ettiği için geceleri, uyuyabiliyor" dedi.

'Yılın Kişisi' listesinde Ebola'yla mücadele edenlerin ardından Ferguson göstericileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, elektronik ticaret sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani geldi.

Ebola virüsü nedeniyle çoğu Sierra Leone, Liberya ve Gine'de olmak üzere 6331 kişi öldü.

Ebola salgınına karşı savaşıp virüse yakalanarak hayatlarını kaybeden sağlık görevlilerinin sayısı da 349.

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Henry Gray, 'sağlık görevlilerinin takdir görmesinden mutluluk duyduklarını' söyledi ve "Ebola tedavi merkezinin sonuncusu da kapandığında ve kriz sona erdiğinde daha mutlu olacağız" dedi.

Barzani 'Fırsatçı'

ABD Başkanı Barack Obama da sözcüsü Josh Earnest aracılığıyla yayımladığı mesajında, 'yabancı topraklarda yardım çabalarına kendilerini adayan cesur erkek ve kadınlardan gurur duyduğunu' ifade etti.

TIME dergisi editörlerinden Karl Wick, Mesut Barzani için 'Fırsatçı' tanımlamasını kullandı ve "IŞİD, Orta Doğu yapbozunu havaya atarken, Kürt lider bir parçaya uzandı" dedi.

Wick'in makalesinde Barzani için "Barzani, devletsiz halkın lideri, şimdi Irak ve belki de beraberinde Orta Doğu'nun geleceğini belirleyebilecek bir pozisyonda. Tüm yaşamını, (Orta Doğu'daki) fay hatları üzerinde kendi yolunu bulmaya çalışarak geçirdi" ifadeleri kullanıldı. Yazıda ayrıca Barzani'nin 'Türkiye'yi dostu haline getirdiği' belirtildi.

TIME dergisi geçen yıl Papa Francesco'yu 'Yılın Kişisi' seçmişti.

TIME okurlarının oylarıyla bu yıl belirlediği Yılın Kişisi ise Hindistan Başbakanı Narendra Modi . Okurların tercihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29'uncu sırada kaldı.