BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Monaco Prensesi Charlene'in ikizleri dünyaya geldi

Monaco Prensesi Charlene, ikizleri Gabriella ve Jacques'ı dünyaya getirdi. Prenslik tahtına, Prens 2. Albert'in ardından, doğumda ikiz kız kardeşi Gabriella'dan iki dakika sonra dünyaya gelmiş olmakla birlikte, Prens Jacques geçecek.

Abone ol

Monaco Prensesi Charlene, ikizleri Gabriella ve Jacques'ı dünyaya getirdi.

Güney Fransa kıyısındaki zengin prensliğin tahtına, Prens 2. Albert'in ardından, doğumda ikiz kız kardeşi Gabriella'dan iki dakika sonra dünyaya gelmiş olmakla birlikte, Prens Jacques geçecek.

Monaco Sarayı'ndan yapılan açıklamada her iki bebeğin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Hollywood oyuncusu Grace Kelly'nin oğlu olan 56 yaşındaki Prens 2. Albert, Zimbabwe doğumlu eski Olimpiyat yüzücüsü 36 yaşındaki Charlene ile 2011 yılında evlenmişti.

Prens 2. Albert'in iki çocuğu daha var ancak bu çocuklar evlilik dışı ilişkiler sonucu dünyaya geldikleri için Monaco tahtında hak sahibi değiller.

Doğumdan önce Prens 2. Albert ikizlerin aynı cinsiyetten olması halinde, doğacak ilk bebeğin tahta geçeceğini söylemişti.

Ancak ikizler kız ve erkek olduğundan, Monaco'da erkek çocuklarını kayıran veraset yasaları yüzünden, Jacques veliaht prens olacak.

İkizlerin cinsiyetleri Prenses Charlene'in hamileliği boyunca babalarından bile gizli tutuldu.

İkizlerin doğumundan sonra her iki bebek için toplam 42 kez top atışı yapıldı ve haber Prenslikte büyük coşkuyla karşılandı.

13. yüzyılda kurulan Monaco Prensliği ailesinde ilk kez ikizler dünyaya geldi.