BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! ABD vurdu dumanlar yükseliyor!

Kobani'deki son duruma göre şehirden dumanlar yükseliyor. Koalisyon uçakları, Kürt güçleri ve IŞİD arasında hareketli saatler yaşanıyor...

Abone ol

Rojava’da Kobani'den gelen son dakika haberlerine göre hava operasyonu ve top ateşinden dolayı şehirden dumanlar yükselirken Koalisyon uçaklarının son saldırılarında IŞİD'in Kobani'deki 5 savaş mevzisinin imha edildiği öğrenildi.
 
Rûdaw muhabiri, uluslararası koalisyona ait uçakların bugün Kobani’de 3 hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı. IŞİD mevzilerine saldırılar, saat 03:15, 05:15 ve 05:25’te yapıldı. Saldırılarda örgütün 5 savaş mevzisi imha edilirken, diğer 3 mevzisi ve geniş bir ünitesi tahribata uğradı.
 
Şehirden yoğun sis ve dumandan ötürü, bombardıman yapılan noktaların seçilemediği bildirildi.
 
IŞİD örgütü ise, bugün saat 08:00 itibariyle, Kürt güçlerinin kontrolündeki mahallelere 4 havan topu mermisi fırlattı.
 
Sokak çatışmaları meydana gelmezken, zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

YPG KOBANİ'NİN DOĞU VE GÜNEY CEPHELERİNDE IŞİD'İ VURDU

YPG Basın Merkezi, Kobani savaşı ve Cizîrê Kantonu’nda IŞİD'e dönük saldırların sonuçlarını açıkladı. Açıklamada Kobani’nin kent merkezinde IŞİD tarafından işgal edilen noktalara yönelik YPG güçlerinin saldırı ve eylemlerinin sürdüğü belirtildi. YPG Kobani'nin doğu ve güney cephelerinde 7 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

“Güçlerimiz, doğu cephesinde bulunan Sukul Hal ve Belediye caddesi çevresinde dün gece 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Her iki saldırı başarılı bir biçimde pratikleştirilmiş ve güçlerimiz mevzilerine geri dönmüştür. Bu saldırılarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür” denilen açıklamada Güney cephesinde de YPG ile IŞİD arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığı ve 1 çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

SEREKANİYE'DE 4 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın Merkezi Cizîrê Kantonu’nda da IŞİD ile YPG güçleri arasında bazı yerlerde çatışmalar yaşandığını ve Serêkaniyê’de IŞİD'e saldırı düzenleyen YPG güçlerinin 4 militanı öldürdüğünü kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıklamıştı. Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG savaşçısı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının şehit olduğu belirtilmişti.
 
Kobani Savaşı, 4 gün sonra üçüncü ayını dolduruyor.