BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tetikçi AKLINI YİTİRDİ

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın aklî dengesini yitirdiği iddia edildi.

Abone ol

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın aklî dengesini yitirdiği, elbiselerini yırtarak çıplak ayakla dolaştığı iddia edildi. Bir Danıştay üyesinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına sebep olmaktan hakkında 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenen Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan, Sincan F Tipi Cezaevi'nde kalan müvekkilinin akıl sağlığını kaybettiğini söyledi.

Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ise dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne başvuruda bulunarak, oğlunun "akıl ve ruh sağlığının bozulması nedeniyle hukukî ehliyetini kaybettiğini' savunarak uzman heyetçe bilirkişi tesis edilip bilimsel tespit yapılmasını talep etti.

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın doktor müdahalesini reddettiğini dile getiren avukat Doğan, “Kendisi hakkında karar verecek hukukî ve akıl ehliyetini yitirmiş. Görüşmemizde Arslan'ı üstü başı yırtık, ayaklarına ayakkabı giymemiş ve ayaklarını çamurlu halde gördüm. Dışarıda yatan bîmekan tayfası gibi bir izlenim edindim. Elbiseleri kirliydi, eşofmanının cepleri dışarı çıkartılmıştı. Normal sağlıklı insan görüntüsü yoktu.” diye konuştu. Doğan, davanın selameti açısından bu durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydediyor.

Alparslan Arslan"ın dengesiz konuşmalar yaptığını, konuşmalarının birbirini tutmadığını savunan avukat Doğan, "Savcılığın hazırladığı iddianameyle ilgili yorum yaptı mı?" şeklindeki sorumuza şu cevabı verdi: “Az önce konuştuğu, sonrasını tutmuyor. İddianameden bahsediyorum, hiç ilgilenmiyor. Daha önce görüşme talebimi kabul etmemişti. "Niye görüşmeyi istemedin?" diyorum. "Akrabalarım gelmişti, üzüntümden kabul etmedim, hakkını helal et." diyor.”

Babadan bilirkişi talebi

Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi"ne başvuran baba İdris Arslan ise oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını savunarak, kendisinin "vasi" tayin edilmesini istedi. Baba Arslan"ın dilekçesinde, tutuklunun hüküm verilmeden önce kendisini idare edemediği, doktor müdahalesini kabul etmediği ifade edildi. Baba Arslan, doktor müdahalesinin kabul veya reddedilmesi yetkisinin babası olarak kendisine verilmesini talep etti. Baba Arslan"ın infazdan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk"a da başvurduğu ve oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi talebinde bulunduğu öğrenildi.

Alparslan Arslan"ın avukatı Ahmet Doğan, baba Arslan"ın 17 Temmuz"da F Tipi Cezaevi Müdürlüğü"ne de dilekçeyle başvurduğunu belirtti. İdris Arslan"ın başvurusunda Bilgi Edinme Kanunu, Ceza İnfaz Kanunu, Ceza İnfaz Tüzüğü"nün ilgili maddeleri gereğince bilgi talebinde bulunduğunu kaydeden Avukat Doğan, “Ailesi olarak, Alparslan Arslan"ın yemek yemediğini biliyoruz. Bu nedenle, öğünlere ilişkin tutulan tutanaklar, cezaevinde görevli psikiyatr ile diğer sağlık servislerinin tutmuş olduğu raporlar, bunlarla ilgili tüm belgelerin suretinin yazılı olarak verilmesini talep ettik.” diye konuştu.

Danıştay saldırısının aydınlatılması için müvekkilinin sağlık durumunun düzelmesi gerektiğini aktaran avukat Ahmet Doğan şöyle konuştu: “Müvekkilimin sağlık durumunun çok çok kötü olduğunu gördüm. Danıştay"a saldırı olayının aydınlatılması için müvekkilimin sağlıklı olması gerekiyor. Aklını yitirdikten sonra olay aydınlatılabilir mi? Biz de yasal yollara başvuruyoruz. Ailesi "sağlığı yerinde olsun yeter" diyor.”

Haber: Metin Arslan
Kaynak: www.zaman.com.tr