BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Yabancılar Mersine akıyor

Lübnan'dan ayrılan yabancılar denizyoluyla geldikleri Mersin'de çiçeklerle karşılandı.

Abone ol

İsrail'in düzenlediği saldırıların ardından Lübnan'dan ayrılan Avustralya, Kanada ve İsveç vatandaşları denizyoluyla geldikleri Mersin'de çiçeklerle karşılandı. Merlat Denizcilik'e ait 'Su Jet' adlı deniz otobüsü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait ''Akçakoca'' feribotu ile limana inen toplam 442 Avustralyalı, otobüslerle Taksim İnternational Oteli'ne yerleştirildi.

Yolculuk sırasında rahatsızlanan 15 Avustralyalı, mide bulantısı, halsizlik ve kusma gibi rahatsızlıklar nedeniyle tedavi altına alındı. Mersin Limanı'nda, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunne ve elçilik görevlileri tarafından karşılanan Avustralyalıların yorgun ve bitkin oldukları gözlendi.

Büyükelçi Dunne, karşılama sırasında Lübnan'da 5 bin Avusturalyalının bulunduğunu, bunların tamamını ülkelerine göndermek için girişimlerinin sürdüğünü bildirdi. 'Su Jet' adlı deniz otobüsünün kaptanı Yusuf Kırıt da, yolculuk sırasında rahatsızlık geçiren Avustralyalı vatandaşların zaman zaman denizde meydana gelen dalgalanmadan dolayı rahatsızlanmış olabileceğini öne sürdü.

Kaptan Kırıt, ''Beyrut'tan Mağaso'ya gelip yakıt aldıktan sonra Mersin'e hareket ettik. Yolculuk esnasında dalga vardı. Galiba, yolcuları deniz tuttu'' dedi. Bu arada, Prince Of Girne feribotu ile 200 Kanadalı ile 47 İsveç vatandaşı da Mersin Limanı'na geldi.