BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Süpermen aramıza döndü

Sabırsızlıkla beklenen Süpermen, hayranlarını kahramanın gençlik yıllarına götürüyor

Abone ol

Bu hafta üç yeni film vizyona giriyor. 'Süpermen Dönüyor', Süpermen hayranlarını kahramanın gençlik yıllarına götürüyor. Diğer filmler 'Perde Arkası' ve 'Tatilde Dehşet'.

'Süpermen Dönüyor'
(Superman Returns)
 
Yönetmen: Bryan Singer
Oyuncular: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey...
Süre: 154 dakika
 
Çoktan ölmüş bir gezegenden gelen Süpermen, Kansas'taki Kent Çiftliği'nde kendini evlat edinen karı koca Kent'ler tarafından büyütülmüştür. Küçük çocuğun Kal-El olan adı Clark Kent olarak değiştirilmiştir.
 
Kal-El insanlar arasında büyümüştür ama onlardan biri değildir. Sarı güneşin aydınlattığı Dünya gezegeninde Clark, insanların sadece hayal edebilecekleri şeyleri yapabilmektedir.
 
Öte yandan, onlarla birlikte yaşayabilmek için çifte yaşam sürmesi gerekmektedir: Yumuşakbaşlı, iddiasız Clark Kent ve dünya onun yardımı için feryat ettiğinde gizlice dönüştüğü Süpermen olarak iki ayrı hayatı vardır.
 
Ama Süpermen'in 5 yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasından bu yana geçen uzun sürede dünyanın krizlerine cevap verecek kimse olmamıştır. Onun yokluğunda, Metropolis şehri ve ötesinde suç oranı artmıştır.
 
Üstelik buna Lex Luthor'ın ileride yapacağı yıkım dahil değildir. Hapisten çıkan Lex Luthor'ın niyeti Süpermen'in teknolojik sırlarını kendi kişisel kazanım ve zaferleri için kullanmaktadır.
 
'Daily Planet'ın yıldız muhabiri ve Clark Kent'in hayatının aşkı Lois Lane, Süpermen'in tek söz etmeden çekip gitmesini geride bırakmıştır.
 
Hatta, 'Dünya'nın Süpermen'e Neden İhtiyacı Yok' başlıklı yazısıyla Pulitzer Ödülü bile kazanmıştır. Lois'in hayatında memnuniyet verici başka olaylar da vardır: Büyütecek bir oğlu vardır ve editörün yeğeniyle nişanlanmıştır.
 
Süpermen'in evrendeki uzun süren arayışı son bulur, kaderi Metropolis'tedir. Dönüşünün üzerinden birkaç saat bile geçmeden, Lex'in planlarının meyvelerini vermeye başlaması üzerine, dünyanın Süpermen'e hiç şimdiki kadar ihtiyacı olmayacaktır.
 
'Perde Arkası'
(Backstage)
 
Yönetmen: Emmanuel Bercot
Oyuncular: Emmanuelle Seigner, Isild Le Besco, Noemie Lvovsky...
Süre: 115 dakika
 
16 yaşındaki Lucie, kafasını ünlülerle bozmuş annesiyle birlikte yaşamaktadır. Genç kızın hayata bağlayan tek şey hayran olduğu süperstar Lauren'dır.
 
Lucie'nin tüm duvarlarında şarkıcı Lauren'ın resimleri asılıdır, günlüğüde her sayfada mutlaka Lauren'ın adı geçmektedir. Bir gün Lucie'nin hayalleri gerçek olur ve genç kız taparcasına hayran olduğu Lauren ile tanışma fırsatı yakalar.
 
Lucie, Lauren'ın sevgisini kazanmak için her yolu denemeye hazırdır. Ancak hayatından bir türlü mutlu olmayan Lauren'ı mutlu etmek hiç kolay değildir. Genç kız, hayran olduğu star için kendi hayatını bile hiçe saymaya hazırdır...
 
'Perde Arkası' büyük sahne spotlarının aydınlatamadığı köşelerde yaşanan hayatları anlatan bir film. Boşluktaki iki kadının birbirleri sayesinde hayata tutunma çabalarının öyküsü...
 
'Tatilde Dehşet'
(Boy Eats Girl)
 
Yönetmen: Stephen Bradley
Oyuncular: Samantha Mumba, David Leon, Laurence Kinlan...
 
Okul arkadaşı Jessica'ya deli gibi aşık olan Nathan, aşkına karşılık alamayınca intihar etmeyi seçer ve bir gece hayatına son verir.
 
Ancak annesi Nathan'ı kaybetmeyi kabul edemez. Doğaüstü yollara başvurarak oğlunu geri getirmeye çalışır. Ve getirir de... Nathan, geri dönmüştür ancak eskisi gibi değildir. O, artık bir zombidir...