BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Teröristin canına tak etti

Aile dayağından kaçarak terör örgütüne sığındı. Ancak orada da dayak peşini bırakmadı. Sonunda canına tak etti ve.

Abone ol

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında 10 yıl kaldıktan sonra pişmanlık duyarak örgütten kaçan A.S, Diyarbakır'da ailesinin yanında bir süre kaldıktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi.

Görevlilere nöbetçi savcı ile görüşmek istediğini söyleyen A.S, savcının kapısını çalarak, bir konuda görüşmek istediğini söyledi. Savcının, ''buyurun'' demesi üzerine içeri giren A.S, ''Ben 10 yıldır örgütteydim. Pişmanlık duyarak örgütten kaçtım. Size teslim olmak istiyorum'' dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİ ETKİLİ OLDU

Lise son sınıf öğrencisiyken, ailesinin kendisine şiddet uyguladığını bunun kendisini arayışa sürüklediğini ve daha sonra aynı okulda eğitim gören iki kız öğrencinin telkinleri sonucu örgüte katıldığını kaydeden A.S, şunları anlattı:

''Ben örgütteyken, biri kadın diğeri erkek 2 örgüt üyesiyle Sarım Çayı'nı geçmeye çalıştık. El ele tutuşmuştuk. Benim elimi tutan 'Rozerin' kod adlı kadın örgüt üyesi dengesini kaybederek düştü. Güçsüz olduğum için onu tutamadım. O da suda boğuldu. Örgüt bu ölümden beni sorumlu tuttu. Bu nedenle dayak yedim. Evde de dayak yiyordum, örgütte de. Yani hayatımda hiçbir şey değişmedi. Örgütün kamplarında yaşadığım sıkıntılara dayanamayarak kaçtım. Kaçakçılara para verdim onlar da beni kaçak yollardan Türkiye'ye getirdiler. Ben de Diyarbakır'a gelip ailemin yanına yerleştim. Bir süre ailemle kaldıktan sonra teslim olmaya karar verdim.''