BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Babam değil Rektörüm sağolsun

Arabasının arkasına "Rektörüm sağolsun" yazdırdı... Hayır, rektörünü çok sevdiğinden değil...

Abone ol 5 yıl süreyle Muğla Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerine gönderilen; ancak harcırah verilmeyen Prof. Dr. Mustafa Sunu, Rektör Oktik aleyhine açtığı davayı kazandı. 7 bin 500 YTL'lik tazminatla aldığı arabaya 'Rektörüm sağ olsun' yazdı.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sunu arasında ilginç bir dava devam ediyor. Mustafa Sunu, hukukî mücadeleyle rektörden aldığı parayla arabasını yeniledi, arkasına da 'Rektörüm sağ olsun' yazdırdı.

Üniversitede 5 yıldır süren dava şöyle gelişti: Prof. Dr. Mustafa Sunu, 2003 yılında maden mühendisliği bölümünde görev yaparken 2 yıl Milas; 3 yıl da Yatağan'da meslek yüksekokullarına rektör emriyle gönderilir. Rektörlük, Sunu'yu her yıl 1'er yıllık sürelerle görevlendirir. Seçimlerde rektöre oy vermediği ve üniversitede dik duruş sergilediği için sürgün gönderildiğini iddia eden Prof. Dr. Sunu, "Madem sürgün gönderiliyorum, o zaman harcırahımı verin." diyerek her yıl üniversiteden para ister.

Ancak rektörlük, görevlendirmelerin kanun gereği olduğunu ve para verilmeyeceğini savundu. 3 yıl boyunca harcırah alabilmek için rektörlükle yazışmalar yapan Prof. Dr. Mustafa Sunu'ya sonunda Maliye Bakanlığı kararıyla 7 bin 500 YTL harcırah ödenmesi emri çıktı.

Ancak Sunu, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu'nda görev yaptığı 2003 yılındaki 2 yıllık döneme ilişkin harcırahıyla birlikte toplam 15 bin YTL para alması gerektiğini belirtti. Rektör Oktik, Mustafa Sunu'ya süresi içinde mahkemeye başvurmadığı gerekçesiyle bu parayı veremeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine Prof. Dr. Mustafa Sunu, Rektör Oktik'i mahkemeye verdi.

DAVAYI KAZANDI, ARABAYI ÇEKTİ

Rektör Şener Oktik aleyhine açtığı davayı kazanan Prof. Dr. Mustafa Sunu, Yatağan'a gönderildiği döneme ilişkin aldığı 7 bin 500 YTL'lik harcırahla arabasını yeniledi.

2008 model yeni bir araba alan Sunu, arabanın arkasına da 'Rektörüm sağ olsun' yazdırdı.

Muğla sokaklarında 'Rektörüm sağ olsun' yazısıyla dolaşmaya başlayan Mustafa Sunu, "Herkes merak ediyor. Bugüne kadar 'Babam sağ olsun' şeklinde yazılar gördüklerini ifade eden vatandaşlar 'Rektörüm sağ olsun' yazısı karşısında şaşırıyor. Ben de bana çektirilen sıkıntıları anlatma fırsatı buluyorum" diye konuştu.

(Haber: Tuncer Çetinkaya/Zaman)