BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.512,54
HABER /  DÜNYA

Sırplar sınırı ateşe verdi

Kosova'nın bağımsızlık ilanına karşı çıkan Sırplar, BM kontrolündeki sınır geçiş noktalarını ateşe verdi.

Abone ol

Kosova'nın bağımsızlık ilanına karşı çıkan Sırplar, Kosova ve Birleşmiş Milletler polisinin kontrolünde olan sınır geçiş noktasını ateşe verdi.

Reuters ajansına bilgi veren görgü tanığı, maskeli bir grubun, Kosova ile Sırbistan arasındaki "1 Numaralı Kapı" olarak bilinen Jarince'deki iç geçiş noktasını yaktığını söyledi.

Kosova polisi, olayı doğrulayarak, yaralanan olmadığını açıkladı. Polis sözcüsü, Kosova polisi ile NATO liderliğindeki Kosova barış gücü KFOR'un durumu dikkatle izlediğini bildirdi. Bu arada henüz doğrulanmamış bilgilere göre, "2 Numaralı Kapı" da ateşe verildi.

NATO ASKERLERİ SINIRA KAYDIRILDI

Kosova'da görev yapan NATO öncülüğündeki barış gücü askerlerinin, Kosova'nın Sırbistan sınırını korumak için yeni ülkenin kuzeyine gönderildiği bildirildi. NATO'ya bağlı Kosova İstikrar Gücü'nün (KFOR) sözcüsü Albay Betrand Bonneau, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "KFOR şimdi duruma müdahale ediyor" dedi. Bonneau, 35 ülkeden askerin bulunduğu KFOR'un sınıra ne kadar asker konuşlandırdığı hakkında açıklama yapmadı.