BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  MAGAZİN

Şevket 2 yıl tedavi görecek!

Oyuncu Caner Kurtaran’la ilgili 2 davanın da durdurulması kararlaştırıldı.

Abone ol Oyuncu Caner Kurtaran’ın, "uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak" suçundan yargılandığı 2 ayrı davada, sanığın "tedavili denetimli serbestliğe tabi tutulmasına" karar verilerek, sonuçların görülmesi için yargılamanın durdurulması kararlaştırıldı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen her iki davanın duruşmalarına, tutuksuz yargılanan ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan dizide "Şevket" karakteriyle tanınan sanık Caner Kurtaran katıldı.

Kurtaran, mahkemeye verdiği ifadesinde, pişmanlık duyduğunu ve uyuşturucu madde bağımlısı olmadığını belirterek, bu olaylardan hayatının olumsuz etkilendiğini söyledi.

Hakim, her iki davada da ayrı ayrı, Kurtaran’ın 1 yıl süreyle tedavili denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmasına, tedavisinin bitiminden itibaren 1 yıl süreyle denetimli serbestliğinin sürdürülmesine hükmetti.

Sanığın denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranması durumunda, hakkındaki davaların düşürülmesini hükme bağlayan hakim, aksi halde davaya devam edilmesine karar verdi.

Hakim, denetimli serbestlik uygulamasının sonuçlarının beklenmesi amacıyla, her 2 davanın da durdurulmasını kararlaştırdı.

Tedavisini tamamladıktan sonra Kurtaran'ın, iki yıl süreyle uyuşturucu kullanıp kullanmadığı kontrol edilecek. Kurtaran, karara uymadığı taktirde, durdurulan yargılama tekrar başlayacak.

Hakkında 2 ayrı iddianame hazırlanan Kurtaran’ın, "uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak" suçundan 1 ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK’nın 191. maddesi uyarınca, her iki olay için ayrı ayrı cezalandırılması isteniyordu.