BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  GÜNCEL

Terör operasyonu polis kamerasında (VİDEO)

Otomobillerin kundaklanması ve molotoflu saldırılara ilişkin düzenlenen operasyon kameralara böyle yansıdı.

Abone ol

İstanbul genelinde otomobillerin kundaklanması, işyerlerine molotoflu saldırı ve seçim irtibat bürolarına bombalı saldırı düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 39 kişiden 15'i adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren şahıslar tarafından ilimiz genelinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla, molotoflu, havai fişekli ve ses bombalı korsan gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılan, güvenlik güçleri ile kamu ve özel şahıslara ait bina,iş yerlerine, siyasi parti seçim irtibat bürolarına ve araçlarına yönelik, molotoflu, taşlı havai fişekli ve bombalı saldırıda bulunan ve araç yakma eylemlerine katıldığı tespit edilen 39 şüpheli yakalanmıştır" denildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SEÇİM OFİSİNDE MOLOTOF BULUNMASI

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 34 molotof kokteyli, 2 adet 16'lı havai fişek bataryası, 2 maske, 1 bilye atar tabanca, 12 adet bilye atar fişek, 2 adet 6.35 mm çaplı fişek ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Yapılan sorgulamada şüphelilerin 17 Aralık 2010 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar İETT otobüsüne molotoflu saldırıdan kamu kurumlarına taşlı saldırıya; siyasi partilerin seçim irtibat bürolarına bombalı saldırıdan araç kundaklamaya kadar 31 ayrı olaya karıştığı ortaya çıktı. Bu olayların arasında 42 otomobilin kundaklanması, 18 korsan gösteri ve 5 Haziran 2011 günü BDP bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'in Sultangazi'deki seçim irtibat bürosunda bulunan 29 molotof kokteylinin hazırlanması da bulunuyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'si savcılık talimatıyla emniyetten serbest kalırken, 15 çocuk dün adliyeye sevk edildi. Geri kalan 22 şüpheliden de 15'i bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. 7 kişinin de yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

İşte o görüntüler...