BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Termal Tatil Köyü mağdurları isyan ediyor

ARMUTLU'da inşa edilen Göral Termal Tatil Köyü'nden devremülk alanlar sözleşme tarihinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen devremülklerini teslim alamadı... Paraları iade edilmediği gibi sözleşmeyi iptal etmek isteyenler 'tazminat' tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Abone ol

ARMUTLU'da 2014 yılında inşaatına başlanan ve hak sahiplerine Haziran 2015 tarihine kadar teslim edilme garantisi verilen Göral Termal Tatil Köyü, yüzlerce kişiyi mağdur etti. İnşaatı teslim tarihine yetiştiremeyen ve sözleşme imzaladığı yüzlerce kişiye Haziran 2016'ta teslim sözü veren Göral Termal Tatil Köyü'nü inşa eden aradan geçen 2 yıla rağmen halen inşaatı bitirip hak sahiplerine teslim etmedi. Sözleşmeye aykırı durum nedeniyle caymak isteyenlere paraları iade edilmediği gibi caymak isteyenler "tazminat ödemek zorunda kalırsınız" diye tehdit ediliyor. 

2015 HAZİRAN'DA TESLİM EDECEKTİ... Göral Sağlık hizmetleri ve Yapı Sanayi tarafından satışı yapılan Armutlu Göral Termal Tatil Köyü için 2014 yılında devremülk satışı yapılmaya başlandı. Yüzlerce kişi de devremülk satın alıp tatil yapacağı günü beklemeye başladı. Hissedarlarla yapılan devremülk sözleşmesinin 'Teslim Şekli' başlıklı bölümüne "Haziran 2015 tarihine kadar teslim edilecek" şartı konuldu ve karşılıklı olarak imza altına alındı.

3 YIL GEÇTİ HALA TESLİM EDİLMEDİ... Ancak Haziran 2015 geldiğinde şirket yönetimi tarafından teslimler "Hava koşulları kötü gittiği" gerekçesiyle teslim tarihi 2016 Haziran'ına ertelendi. Ancak 2018 ayı Haziran ayı kapıya dayanmasına rağmen halen hak sahiplerine devremülkleri teslim edilmedi. Sözleşmeye göre, tatil köşü zamanında teslim edilemezse yüklenici firmanın başka bir termal tatil köyünde hak sahiplerine tatil yaptırması da taahhüt altına alınmasına rağmen hiçkimseye böyle bir hak da verilmediği öğrenildi. 

SÖZLEŞMEDE 'FAİZİYLE İADE' ŞARTI VAR AMA ÖDENMİYOR... Düzenli olarak ödemelerini yapmalarına rağmen devremülklerini alamayan hak sahipleri sözleşmeden caymak için Görül Termal Tatil Köyü yönetimiyle irtibata geçtiklerinde hiç beklemedikleri bir tavırla karlaştı. Devremülk Satış Sözleşmesi'nde "Sağlayıcı tesisi tamamlayamaması halinde yapılan her türlü ödemenin yasal faiziyle birlikte iade edileceğini taahhüt eder" maddesi bulunmasına rağmen hak sahiplerinin iade talepleri reddedildi. Buna rağmen caymak isteyenler ise "tazminat ödemeye mahkum olursunuz" denilerek tehdit edildiği belirtiliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN FERYAT EDİYORLAR... İnternet üzerinden organize olan Göral Termal Tatil KÖyü mağdurları ise tatil köyünü yapan firmayla ilgili çok ciddi suçlamalarda bulunuyor. Kimi kullanıcılar "Ödenmiş senedimi vermediler farklı bir firmaya ciro edip icra dosyası açtılar" derken, kimi kullanıcılar "Tüm ödemeleri yaptım ama tapumu alamadım ve kimseye ulaşamıyorum" diyor. Mağdurlar yetkililerden yardım eli bekliyor.