BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  DÜNYA

İran: İki şehri tamamen yok ederiz Reuters son dakika geçti

İsrail-İran hattında savaş sesleri duyulmaya devam ediyor... İki ülke arasında yaşanan peş peşe olaylar ve açıklamaların ardından bugün İran'dan sert bir açıklama geldi.

Abone ol

Reuters haber ajansı, İran'ın önde gelen muhafazakar mollalarından Ayetullah Ahmed Hatemi'nin İsrail'e yönelik sert sözlerini son dakika olarak duyurdu. Hatemi, İsrail'in İran'a karşı aptalca bir hamlede bulunması durumunda İran'ın Hayfa ve Tel Aviv'i yok edeceğini söyledi.

"TEL AVİV VE HAYFA'YI YOK EDERİZ"
İran’ın başkenti Tahran’daki Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen Cuma namazı öncesinde İranlı üst düzey din yetkilisi Ahmed Hatemi İsrail’e yüklendi. İran Uzmanlar Konseyi'nin en kıdemli üyelerinden biri olan Hatemi, 'Batı'nın baskısına rağmen ve İsrail'in aptalca bir şey yapması durumunda Tel Aviv ve Hayfa'yı yok edeceğini göstermesi için' İran'ın askeri kapasitesini genişleteceğini söyledi.

Hatemi, cuma hutbesinde Batılı ülkelere yönelik de çok sert ifadeler kullandı.  İran'ın nükleer anlaşmaya imza koyan Avrupalı ülkelere güvenmemesi gerektiğini belirten Hatemi, "ABD çok fazla bir şey yapamaz. Onlar sürekli İran rejiminin düşüşünü hedefliyor. Avrupalı imzacılara da güvenemeyiz. İran'ın düşmanlarına güvenilemez" dedi.

ABD ve İsrail'den sert tepki: İran kırmızı çizgiyi aştı

Korkutan haber! İsrail ordusu sınırda böyle görüntülendi...Korkutan haber! İsrail ordusu sınırda böyle görüntülendi...Korkutan haber! İsrail ordusu sınırda böyle görüntülendi...Korkutan haber! İsrail ordusu sınırda böyle görüntülendi...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN