BIST 10.317
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.453,74
HABER /  POLİTİKA

Tantan torbadan senaryo çıkarttı

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, çok tartışılan Torba Yasası'na farklı bir bakış açısıyla yaklaştı.

Abone ol

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Torba Yasası'nı eleştirerek, ''Bu Torba Yasa, planlı ve bilinçli bir şekilde küresel sermayenin ulusal sermayeyi çökertmesi, alın terini çökertmesi, karanlık ve kirli sermayenin egemen olmasının yansımasından başka bir şey değildir'' dedi.

Partisinin üst düzey yöneticileri ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarında çalışmalarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Tantan, Cuma namazını Kurşunlu Camisi'nde kıldı.

Tantan, daha sonra Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de kabul edilerek Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulan ''Torba Yasası''nı eleştirdi.

KARANLIK VE KİRLİ SERMAYENİN EGEMEN OLMASI

Söz konusu yasanın bir ganimet paylaşımı olduğunu iddia eden Tantan, ''Bu yasa, sizin geçmişinizi, bugününüzü ve geleceğinizi ortadan kaldırmıştır. Bu torba yasa, planlı ve bilinçli bir şekilde küresel sermayenin ulusal sermayeyi çökertmesi, alın terini çökertmesi, karanlık ve kirli sermayenin egemen olmasının yansımasından başka bir şey değildir'' diye konuştu.

PKK'NIN MAL VARLIKLARINA NİÇİN EL KOYMUYORSUN

Tantan, şunları söyledi:

''Hükümetin, iktidara geldiği ilk günden itibaren yaptığı yasalara bakın, kambiyo affı, naylon fatura affı, teröristlerin affedilmesi, kaçakçılık kanunlarının değiştirilmesi gibi bir sürü aflar geldi. Peki, bu afları getirdiniz, getirebilirsiniz. Bir daha bu suçlar işlenmesin diye yasal altyapılar yapıldı mı? Yapılmadı. Ne diyor iktidar sahipleri, 'Cumhuriyet döneminin en geniş kapsamlı affını getiriyoruz' diyor. PKK'yı affediyor. 4 milyon dolarlık hayali ihracat dosyası var, PKK da var içinde. Niçin PKK'nın mal varlıklarına el koymuyorsun, parasına el koymuyorsun? Hepimiz kaybediyoruz. Kazanmak mecburiyetindeyiz. Kazanmamız için de ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Siyasete sahip çıkmamız gerekiyor.''

Bir soru üzerine polise askerlik muafiyeti getiren yasaya da değinen Tantan, ''Eskiden beri süregelen bir çalışmaydı. İyi neticelendi'' ifadesini kullandı.