BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmak bilmiyor

Şam ve Halep'in çevre semtleri ağır silahlarla bombalanıyor

Abone ol

Suriye'de yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 42 kişi ölürken, Şam ve Halep'in çevre semtlerinin ağır silahlarla bombalandığı bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin doğusunda yer alan ve Irak sınırına yakın olan Deyr Ez Zor kentinde sabahtan bu yana düzenlenen operasyonlarda 19 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Dera ve Halep'te 4'er, Hama ve Humus'ta 2'şer ve Lazkiye kentinde de bir olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda 42 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

HALK KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYOR

Bu arada bölgedeki yerel kaynaklar, ordu birliklerinin hava destekli olarak Sahur ve Meskin Hanun bölgelerini ağır silahlarla bombalaması sonucu birçok yerleşim yerinde hasar oluştuğunu ve halkın korkudan dışarı çıkamadığını ifade etti.

Halep'te ordunun savaş uçaklarını kullandığını dile getiren kaynaklar, kentin askeri bölgesinin de operasyonlara maruz kaldığını ve Özgür Suriye Ordusu'nun İzaa bölgesinden taktiksel olarak çekildiğini, Suriye ordusunun dün gece bölgeyi helikopterlerle saatlerce bombaladığını söyledi.

Suriye ordusunun tank ve hava destekli olarak Şam'ın Dummar, Arbin, Cobar, Tedamun, Kefer Batna, Duma ve Doğu Guta bölgelerine ağır silahlarla baskınlar düzenlediğini ve bazı bölgeleri bombaladığı belirtildi. Başkentin Duma, Cobar ve Dummar bölgelerinde iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının başladığını duyuran muhalifler, güvenlik güçlerinin düzenlediği bombardımanda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu dile getirdi.

Şam'ın Kasyun dağından da bazı semtlere top ateşi gerçekletiğini ve açılan top ateşinin kentin tüm kesimlerinden duyulduğunu ifade eden kaynaklar, gece birçok semtin askeri helikopterlerle bombalandığını bildirdi.