BIST 10.009
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.436,19
HABER /  GÜNCEL

Yaz yağmuru İstanbul'u felç etti

İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden başlayan sağanak yağmur etkili oldu.

Abone ol

Aniden bastıran yaz yağmuru İstanbul'u felç etti. Sürücüler trafikte zor anlar yaşarken, alt geçitleri su bastı, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kaçmak için kuytu alan aradı.

Meteoroloji ise ilgililerin ve vatandaşların, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, lokal su baskını, yıldırım ve yerel dolu gibi risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Taksim, Fatih ve Eminönü'nde sağanak şeklinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ellerindeki eşyalarla korunmaya çalıştı.

Yağmurun başlamasıyla birlikte Taksim Meydanı boşaldı. Vatandaşlar duraklara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştılar. Etkili olan yağmur nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri yüzünden vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken zor anlar yaşadı. Trafikte sehir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

screen-shot-2012-08-04-at-3.17.38-pm.png

HASTENEYE KUM TORRBALI ÖNLEM ALINDI

Etkili olan sağnak yağış nedeniyle su baskınına uğrayan Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi önünde bugün kum torbalı önlem alındı. Yağmur suyunun sele dönüşüp aktığı bölümlere konulan kum torbaları suyun acil servis önüne akmasına engel oldu.

screen-shot-2012-08-04-at-3.17.51-pm.png

Dün saat 15.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren sağanak halindeki yağmur hayatı felç etmişti. Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisini su basmıştı. Yolu gelen ve acil servis önündeki rögarları aşan su acil servisin içine kadar girmişti. İtfaiye ekibinin ve hastane personelinin bir saat süren çalışmasının ardından su boşaltılmıştı.

screen-shot-2012-08-04-at-3.17.57-pm.png

Dün sıkıntılı bir gün geçiren hastane personeli, bugün yağmura karşı kum torbalı önlem aldı. Havanın kararması üzerine kum doldurulan torbalar, yol kenarına dizildi. Saat 13.00'te başlayan yağmur kum torbalarını aşamayınca yola doğru akmaya başladı. Böylece dünkü manzaraların yaşanması önlenmiş oldu.

METEOROLOJİ UYARDI!

İstanbul'da bugün için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan uyarıya göre, İstanbul Boğazı çevresi ve Anadolu yakasında öğleden sonra başlayan kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü yağışın, akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.

İlgililerin ve vatandaşların, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, lokal su baskını, yıldırım ve yerel dolu gibi risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Yarın İstanbul'da havanın az bulutlu, en düşük sıcaklığın 24, en yüksek sıcaklığın ise 33 derece olması bekleniyor.

SAĞANAK ALT GEÇİDİ KAPATTI

İstanbul’un Anadolu yakasında aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle Sultanbeyli’de bulunan bir alt geçit göle döndü.

Bir anda suların dolduğu alt geçitte araçlar ilerleyemez hale geldi. Suyun yükselmesini fark eden yetkililer, sürücüleri uyararak yolu kapattı. Yolun kapatılmasıyla birlikte alt geçitteki suyu tahliye çalışmaları başladı.

Yetkililer, suyun tahliye edilmesinin ardından alt geçidin yeniden trafiğe açılacağını söyledi.